Romanian Convention Bureau (RCB), asociatia nationala a organizatorilor profesionisti de conferinte, expozitii si turism motivational, sustine reinfiintarea Ministerului Turismului si depolitizarea turismului romanesc, se afirma intr-un comunicat al RCB.
"Privind problema posibilului transfer al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) in subordinea directa a Primului Ministru, trebuie precizat de la bun inceput ca, daca tot se punea problema constituirii unui organism guvernamental independent, RCB este de parere ca acesta ar fi trebuit sa fie un Minister al Turismului, singura maniera sigura de a da acestui domeniu o parghie solida de coordonare, esential necesara in actualul stadiu. Sunt guverne europene ale unor natiuni mult mai dezvoltate, inclusiv in domeniul turistic, care isi pun problema reconstituirii sau constituirii unor ministere ale turismului, din nevoia evidenta de reglementare si definire strategica a unui domeniu intr-o accelerata dinamica", se spune in comunicatul RCB, potrivit NewsIn.

"Reiteram, cu acest prilej, apelul nostru comun catre clasa politica si mediul guvernamental de a scoate domeniul turismului din complicatul joc al algoritmilor si trocurilor politice. Insistam ca aceasta industrie, declarata prioritara de prea multa vreme doar in teorie, sa fie cantonata in sfera profesionala, nu in cea politica, si aceasta spre avantajul tuturor partilor implicate, surprinzator, inclusiv a celor politice", se mai afirma in comunicatul RCB.

Deputatii au decis, recent, ca Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) sa treaca din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Cancelariei Primului Ministru. Propunerea legislativa, initiata de un grup de parlamentari PSD si PRM, prevede ca ANT trebuie sa treaca din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Cancelariei primului ministru, data fiind importanta domeniului reglementat, revenind astfel la o situatie care a mai fost valabila in timpul Cabinetului condus de Adrian Nastase.Initiatorii au denuntat slaba valorificare a potentialului turistic din Romania, facand o comparatie cu tarile vecine. Ei au sustinut ca Ministerul Transporturilor are deja o serie de atributii foarte importante, astfel ca scoaterea ANT din subordinea acestuia va contribui la o mai buna coordonare si eficientizare a activitatii Autoritatii.

Patronatele din turism au cerut, inca din luna august, reinfiintarea Ministerului Turismului sau trecerea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) in subordinea directa a primului ministru. "Este esential ca institutia guvernamentala de resort si persoana care asigura conducerea acesteia sa aiba un nivel de reprezentare corespunzator caracteristicilor turismului, ca ramura deosebit de complexa sectorial. in raport cu etapa in care ne aflam, cu starea turismului, potrivit informatiilor furnizate de ANT, dar si cu presiunile iminentei integrari europene, consideram necesara si oportuna revenirea la organizarea acestei institutii ca Minister al Turismului sau trecerea ANT in subordinea directa a primului ministru", se afirma intr-un comunicat semnat de mai multe organizatii patronale din turism.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri