Companiile aeriene care opereaza in Romania au scos la vanzare bilete de avion cu preturi foarte mici pe baza estimarilor de la inceputul sezonului care aratau ca un numar mare de romani isi vor petrece concediul in strainatate, cea mai atragatoare oferta incluzand doar taxe de aeroport.
Majoritatea companiilor aeriene au scos pe piata, pentru sezonul estival, oferte promotionale, pasagerii avand de platit de multe ori doar taxele de aeroport. Cele mai multe companii au incercat astfel sa-si fidelizeze clientii, in timp ce altele au incercat sa profite de faptul ca din ce in ce mai multi romani prefera sa-si petreaca vacantele in strainatate. Romanii au ales ca destinatii Statele Unite ale Amercii, Scandinavia, Tarile Baltice, China, Japonia, India, Germania, Portugalia si Italia.

Dealtfel, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) estimau la inceputul sezonului estival ca mai mult de 200.000 de turisti romani vor merge in Grecia, iar urmatoarele destinatii ca preferinte sunt Turcia, cu circa 60.000 de turisti, Spania, cu 30.000 si Tunisia, unde se preconizeaza ca vor merge in jur de 20.000 de romani. Aceleasi surse declarau, la mijlocul lunii iunie, ca zborurile la cursele charter pentru vacantele externe au inregistrat o crestere de circa 70 % fata de 2006 ajungand la aproximativ 1.600 pentru aceasta vara.

Directorul general pe Romania al companiei finlandeze Finnair, Catalina Moga, a declarat, citat de NewsIn, ca pentru perioada estivala au fost scoase la vanzare bilete de avion catre Scandinavia si Tarile Baltice la pretul de 180 euro, la care s-au adaugat taxele de aeroport, tariful ajungand astfel la aproximativ 300 euro. "Gradul de ocupare a curselor a fost de 100%, mai ales in cazul curselor catre Scandinavia, China, Japonia si India", a explicat directorul. Compania finlandeza Finnair opereaza curse de pe aeroportul international Henri Coanda Bucuresti catre Helsinki de unde se va face legatura cu Asia si America, cu aeonavele de tip Embraer si Airbus.

Compania low-cost Blue Air a scos la vanzare in luna mai bilete, cu valabilitate pana la sfarsitul lunii iunie, spre Barcelona, Lisabona, Koln, Lyon si Roma pentru care pasagerii trebuie sa plateasca doar taxele de aeroport. "Inca din primele zile ale introducerii promotiilor, numarul de bilete vandute a fost foarte mare, gradul de ocupare al curselor in prezent fiind de aproape 100%", a declarat, citat de NewsIn, directorul marketing Blue Air, Florentina Ivan. Operatorul intentioneaza sa pastreze politica de marketing inceputa, astfel incat pentru orarul de iarna vor fi scoase la vanzare bilete catre toate destinatiile pe care le opereaza, la preturi incepand de la un euro plus taxele de aeroport . "Incepand cu aceasta toamna pasagerii Blue Air pot calatorii catre cele mai noi destinatii ale companiei si anume Londra cu plecare din Bucuresti si Stuttgart cu plecare din Bucuresti si Arad, la aceleasi preturi promotionale", a mai spus Ivan.

Romanii au avut posibilitatea sa zboare catre Koln la pretul de 30 euro cu Germanwings, companie lansata pe piata din Romania in acest an. Directorul de comunicare al companiei Germanwings, Andreas Engel, a explicat ca aproximativ 10-15% din numarul de locuri din fiecare cursa au fost vandute la un pret redus de 19 sau 29 euro, incluzand taxele de aeroport. "Chiar de la primul zbor am atins un grad de ocupare al locurilor de minim 80%. Aceasta este media de care se bucura Germanwings la nivel international, asadar procentul atins in Romania vine ca o dovada a faptului ca decizia noastra de a patrunde in Romania a fost una corecta. Bineinteles, gradul de ocupare a locurilor poate fi si 90 sau 100%, insa media este in jur de 80-82%", a adaugat Andreas Engel.

Wizz Air a lansat pe 10 iulie o oferta prin care pasagerii care isi rezerva bilete dus-intors pentru perioada 10 iulie-31 august 2007 si 28 octombrie 2007-28 martie 2008 beneficiaza de o reducere de 125 lei. "Rezervarile curselor cu reducere din timpul verii se fac prin telefon si sunt scutite de comisionul de rezervare", a precizat directorul de comunicare al companiei, Natasa Kazmer. In Romania, Wizz Air opereaza pe aeroportul din Bucuresti cu sapte curse si pe cel din Targu Mures cu o cursa, cu destinatiile Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra si Roma.

Tot mai multi romani au inceput sa calatoreasca peste ocean, catre SUA, motiv pentru care doua din companiile care opereaza in Romania curse catre America au scos pe piata mai multe oferte promotionale. Astfel, biletul de avion catre Boston sau Seattle prin British Airways costa intre 390 euro si 575 euro. "Compania are tarife noi, valabile pe tot parcursul anului, pentru calatorii in SUA, incepand din 16 august. Astfel, o calatorie dus-intors catre New York, Washington sau Boston poate avea tariful de 389 euro, in timp ce pentru destinatii ca Miami sau Tampa sunt disponibile cu tarife incepand de la 485 euro sau 575 de euro pentru Los Angeles, Denver sau Seattle", a declarat pentru NewsIn reprezentantul companiei britanice, Roxana Scortea.

Delta Airlines, companie lansata in urma cu mai putin de o luna pe piata romaneasca, a scos la vanzare pentru perioada estivala bilete la tarife cu aproximativ 40% reducere, cursele catre SUA avand un grad de ocupare pe aproximativ 89%. "Pretul biletului de calatorie dus-intors la clasa business pentru destinatia Bucuresti-New York a fost redus pentru perioada estivala pana la 1.599 de euro, fara taxele de aeroport. Dorim in acest mod sa oferim tuturor celor care au ales pentru a-si petrece vacanta posibilitatea de a zbura la cele mai inalte standarde de calitate. Pentru cei care doresc sa calatoreasca la clasa economy avem de asemenea oferta de 389 de euro, fara taxe incluse, pentru o calatorie dus-intors", a precizat reprezentantul Delta Airlines, Marius Buterchi.

Sky Europe ofera romanilor bilete la preturi cuprinse intre 29 euro si 39 euro fara taxe incluse pentru curse catre Viena sau Roma, ofertele avand valabilitate in lunile iulie si septembrie cu rezervarea facuta in perioada 12-29 iulie. Pana pe 15 iunie pasagerii Sky Europe au beneficiat de o promotie valabila pe ruta Bucuresti-Roma care consta in doua bilete la pretul unuia, in functie de disponibilitatea la bord, iar pentru Bucuresti-Viena au putut fi achizitionate bilete cu 19 euro cu taxe incluse. Gradul de ocupare a curselor Sky Europe au fost de altfel de peste 90%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri