Compania aeriana low-cost Wizz Air estimeaza o crestere cu circa 600.000 a numarului de pasageri transportati in si dinspre Romania in 2008, fata de 415.000 pasageri cat a transportat in 2007, ajungand la un milion de pasageri, au declarat reprezentantii companiei.
Wizz Air estimeaza pentru perioada estivala un grad de ocupare de aproximativ 85%.

"Wizz Air tinde sa devina in curand cea mai importanta companie aeriana din centrul si estul Europei”, a declarat directorul general executiv al companiei, József Váradi, citat de NewsIn.

De la lansarea in urma cu patru ani si pana in prezent, compania a transportat 12 milioane de pasageri.

Compania aeriana low-cost Wizz Air si-a inaugurat, recent, pe Aeroportul International Cluj-Napoca, a doua baza operationala din Romania, dupa cea de pe aeroportul bucurestean Baneasa.

Compania low-cost utilizeaza o flota de aeronave Airbus A320, cu o varsta medie de trei ani. Ca urmare a contractului incheiat cu Airbus, flota Wizz Air este formata din 19 aeronave, si va creste la 82 de aronave pana in 2014. In ceea ce priveste anul 2008, flota companiei s-a marit deja cu patru aeronave, iar pana la sfarsitul anului , vor fi livrate inca doua aeronave.

In prezent, compania opereaza curse pe mai mult de 100 de rute, spre 51 de destinatii.

Wizz Air utilizeaza o flota de aeronave Airbus A320, din 8 baze. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Ucraina si Romania catre numeroase destinatii din Europa.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007. In prezent, compania detine doua aeronave la baza din Capitala si una la Cluj-Napoca, operand zboruri pe 17 rute, catre 10 orase.

Baza va avea 30 de angajati, iar aeronava care va stationa aici este model Airbus A320, cu o capacitate de 180 de locuri si este noua, a precizat directorul operational Wizz Air, Luke Farajallah.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri