Comentarii pe articolul Romtelecom nu vrea in subteran


A fi sau a nu fi in subteran

Daniel-Vladimir Martinus la 5 Septembrie 2008, ora 13:03
a fi sau a nu fi in subteran
Din cate stiu eu, cam prin toate tarile occidentale, cablurile TV si cele de internet sunt subterane. Sunt perfect de acord cu ideea de a "subteraniza" toate cablurile, inclusiv cele ale Romtelecom. Nu au fibra optica? Sa-si faca rost!
Totusi, nu pot fi de acord cu administrarea acestor lucrari de catre o singura firma - se creeaza monopol si nu este corect fata de firmele de cablu TV, telefonie sau internet. Idea ar fi sa oblige toate aceste firme sa-si treaca in subteran toate cablurile in termen de ... luni/ 1 an dar fiecare firma ar trebui sa aiba libetatea sa-si aleaga orice companie de constructii/lucrari ca sa se ocupe de asta.
Alex Itcus la 11 Septembrie 2008, ora 09:52
In acelasi timp nu poti sa ceri mai multor firme sa sape rauri de santuri in Bucuresti. Chiar vede cineva viabila saparea de 2-3-5-10 trasee paralele de conducte prin oras? E ok? Nu sunt destule canale dispuse aberant in orasul asta? Aveti un exemplu real? Sunt convins ca nu exista. Nici un consiliu local nu poate aproba "araturi de primavara" intru sanatatea concurentei.
Solutia actuala prin care costurile sunt egale pentru toti cei care se vor folosi de infrastructura mi se pare ok. Daca ele vor fi prea mari, tot primaria va fi in masura sa le regleze. Dar, evident, daca asupra consiliului de administratie planeaza prezumtia de vinovatie atunci trebuie sa votam responsabil, nu pasional ca sud-americanii.

  Inapoi la articolul Romtelecom nu vrea in subteran

Setari Cookie-uri