Comentarii pe articolul Isarescu: Trebuie sa intelegem consecintele cresterii salariale prea mari


nu

Mihai Bocsaru la 3 Decembrie 2007, ora 13:02
nu
Daca s-ar duce o campanie de convingere a populatiei sa cumpere produse fabricate in Romania nu cred ca ar fi vorba de nici o inflatie

Urmand modelul Madgearu, daca as avea putere de decizie as hotari majorarea salariului minim de la 440 la 1200 RON, dar as sfatui populatia sa cumpere produse romanesti. As explica faptul ca daca nu vor cumpara produse romanesti inflatia ar creste, balanta comerciala ar fi si mai proasta, iar salariul lor s-ar devaloriza.

Totodata, le-as explica faptul ca daca vor cumpara produse romanesti vor sustine cresterea economiei nationale si dezvoltarea companiilor romanesti.

Ex.: rechizite pentru copii, vestimentatie, incaltaminte, hrana etc.

De ce nu spune nimeni lucrul acesta? De fapt avem de-a face cu o sleahta de borfasi care tine lumea in foamete ca sa prospere ei.

Romanul ar intelege ca daca ii creste foarte mult venitul statul ii cere sa nu tina banii la ciorap si sa cumpere cat mai multe produse romanesti. Va dati seama cat de bine ar merge firmele romanesti? Va dati seama ca printre noi sunt milioane de romani care nu si-au mai cumparat o pereche de pantofi de cine stie cati ani? Nu ar avea toata lumea de castigat daca salariatulk roman si-ar cumpara o pereche de pantofi macar o data pe an, daca nu mai des? Ganditi-va ca ar merge fabrica producatoare de pantofi, celelalte fabrici care produc materialele necesare fabricatiei, statul si-ar incasa taxele, muncitorii din tot acest lant si-ar primii salariile, statul ar castiga bani si din impozitele pe aceste salarii si tot asa. Este un lant trofic ce ar ajuta foarte mult dezvoltarea economiei acestei tari si a "fraierilor" care muncesc

Stima!
Gherghel Lucian la 7 Decembrie 2007, ora 10:20
Zici tu bine ce spui, numai ca este o mica problema. Statul, repet, statul NU VREA sa investeasca in dezvoltarea industriei romanesti. A cocosat industria si agricultura romaneasca cu taxe fara sa dea mare lucru inapoi. Tarile straine si-au sustinut propria economie cu investitii si subventii si asta este motivul pt care produsele din Germania, Franta sau Spania sunt mai ieftine decat cele romanesti. Ce programe de investitii a facut Romania care sa rezulte in descoperiri de tehnologie noua sau imbunatatirea tehnicii de productie? Cand ai auzit de un program de tip Rabla pt agricultura? Cand guvernul "roman" se va hotara sa transforme Romania in tara producatoare si nu in tara consumatoare de produse externe, atunci vom fi pe directia buna.

  Inapoi la articolul Isarescu: Trebuie sa intelegem consecintele cresterii salariale prea mari

Setari Cookie-uri