Comentarii pe articolul Varsta reala de pensionare e de 52 de ani la femei si de 54 de ani la barbati


pensie

Ina la 21 Noiembrie 2008, ora 13:21
pensie
sa ramana asa
Micu?A la 10 Februarie 2009, ora 21:24
este normal, de la această vârstă apar o serie de factori fiziologice care diminuiază mult starea fizică și mentală a omului. apare oboseala și lipsa poftei de muncă. este normal vârsta își spune cuvântul. Optimismul și inițiativa este proprie tinereții ,nu bătrăneții. Ce este mai bine în orice profesie decât să ai inițiativă, optimism în ceea ce faci , când îmbăptrânești devi succeptibil și nu mai ai inițiative, este caracteristic vârstei. Cei care cred că sunt contra naturii mint... vărsta e aceeași pentru toți. să lăsăm tineretul să ducă destinele mai departe, iar noi să avem grijă de nepoți, nu mai suntem tineri. Iar cei ce stau în Parlament la vârsta a treia să facă bine să plece de aceea nu știu să iau hotărâri benefice pentru țară.
să nu se compare cu oameni care au realizat ceva la o vârstă înainată, aceia sunt excepții, excepții sunt peste tot, dar nu se pot generaliza.
Tot Micu?A la 10 Februarie 2009, ora 21:36
societatea ar avea de câștigat dacă bunicii ar avea grijă de nepoți. Nepoții ar avea "cei 7 ani de acasă" în educație, părinții ar fi liniștiți și s-ar dărui cu drag profesiei nu s-ar gândi ce fac copii loc tot timpul când sunt la servici, ar ști că sunt în siguranță. Copiii ar fi educați și nu ar ajunge să-și facă educație pe calculator sau cu prietenii de ocazie. Societatea ar avea de câștigat mult, Noi, cei ajunși în pragul pensie suntem mai eficaci în familia noastră decât la servici. ne târâm zi de zi pentru a îndeplini niște condiții. suntem bolnavi și derutați. tineretul trebuie să aibă loc de muncă, preocupare pentru a avea siguranță. lasă un om tâînăr fără servici , cer se va întâmpla cu el? cu familia lui? De aceea apar atâtea neînțelegeri pe plan familial, social. La tinerețe ești plin de entuziasm, de optimism, poți să iei decizii , trebuie să avem încredere în tineret. Noi cei care am ajuns în prag de penbsie trebuie să-i lăsăm pe ei să ducă mai departe destinele țării, să nu ne mai cramponăm că le știm pe toate. O experiență lipsită' de optimism și entuziasm caracteristic vârstei tinere nu este de ajuns. Ne mimițim singuri sau credem că suntem superoameni.
Onutza la 15 Martie 2009, ora 16:33
Dragii mei,

ar fi bine sa va ganditi putin la ce spuneti inainte sa faceti astfel de afirmatii. haideti sa ne intoarcem in anii '90 cand s-au facut pensionari anticipate in masa, din cauza carora sistemul public de pensii va claca foarte curand. nu trebuie sa fii "superom" ca sa lucrezi pana la 60 de ani. nu este vina noastra ca sistemul actual de pensii este prost facut, dar ajustari trebuie facute daca vrem ca pensionarii sa-si primeasca drepturile in continuare si cei care lucreaza acum sa aiba macar o sansa la o pensie decenta in viitor. nu mi se pare normal ca oameni perfect sanatosi sa se pensioneze "pe caz de boala" si apoi eu sa cotizez peste 30% din salariu sa le asigur pensia. masurile trebuie luate cat mai urgent, iar mentalitatea de genul bunicii sa stea acasa este valabila de la o anumita varsta incolo. "tineretul" o sa-si ia zborul in conditiile actuale si atunci sa vedem ce se va alege de pensii si de tara in general.
Gelu la 15 Martie 2009, ora 19:43
ASA MERITAM CU ASA CONUCATORI DIN /90 TOT BOII CARE TRAG /AU GASIT EI CODUCCATORII ACETEI NATI POLITICA NECSARA PENTRU CREARE LOCURI DE MUNCA PENTRU TINERETUL ASTA OROPSIT CARE CUM TERMINA SCOALA [ATAT CAT A MAI RAMAS] FUGE IN ALTE ZARI.
Sandu R. la 1 Iulie 2009, ora 20:21
sunt de acord cu ce s-a spus dupa 30 de ani de servici poti sa te pensionezi sa te bucuri de batranete sa grijesti de nepoti sa lasi tinerii sa munceasca pentru ca sunt locuri de munca grele care nu neaparat necesita grupa de munca as vrea sa vad un stungar,lacatus la 60 de ani ca face fata ca si un tanar la ei nu se gandeste nimeni ,si tot odata cate meserii practicate sunt grele nu ne putem pune cu cei din occident care au conditii bune de munca cotizezi o viata intreaga si nu ai parte sa angajeze tinerii sa-i plateasca cum trebuie ca nu pleca din tara atunci nimeni si o sa fie si bani atunci pentru pensii.

  Inapoi la articolul Varsta reala de pensionare e de 52 de ani la femei si de 54 de ani la barbati