Comentarii pe articolul Criza la Dacia: 11.000 de salariati stau acasa pentru inca 17 zile [Update]


,, Nu ne vindem tara"

Elena Hurduc la 22 Noiembrie 2008, ora 13:43
,, Nu ne vindem tara"
Dupa,, revolutie", cred ca va mai amintiti, sloganul acesta era destul de des auzit in biata noastra tarisoara. Cei care doream o schimbare in bine a ordinii si in tara asta, nu prea eram incantati de ...reclama.Acum, dupa aproape douazeci de ani de la eveniment,parca - mi vine sa cred ca oamenii care sustineau asta , aveau dreptate. Ce s - a intamplat cu industria romaneasca, cu agricultura, cu tot ce era de lauda inainte de "89, la noi?Vedem si stim cu totii.Asa - zisii ,,baieti destepti" au vandut pe te miri ce ,toata avutia tarii si nimeni nu i - a intrebat nimic, nu le - a cerut socoteala.S - au distrus intreprinderi care nu prea aveau concurenta pe piata externa ,asa cum era de exemplu cea de foraj petrolier, destine ale oamenilor de valoare, cercetatori, care nu au stiut decat sa munceasca pentru tara, pe atunci eram mandri ca eram romani si ,cand auzeam imnul tarii ,ne dadeau lacrimile de emotie si ne bucuram pentru orice reusita a romanilor in competitie cu alte natii...Ce am ajuns? Slugi prin casele din Europa, ne umilim pentru cativa euro pe care -i trimitem acasa pentru a creste PIB- ul tarii .Asta in timp ce afacerile mari sunt scutite de taxe care ar duce la cresterea bugetului tarii ,dar cui ii pasa? Cumparam tot felul de chinezarii pentru ca firmele ce arfi trebuit sa produca autohton tot felul de articole de stricta necesitate,au disparut, vandute pe nimic strainilor care le - au transformat in final in afaceri imobiliare pentru ca asa se puteau mai usor spala banii nemunciti.Cat priveste firma Dacia Automobile Pitesti,e adevarat ca si - a pastrat profilul dar PROFITUL inregistrat de firma in ultimii ani , a fost impartit doar intre cei din conducere fara a da nimic si acelor actionari care mai au actiuni la firma Dacia.
Intr - o tara fara stapan, ca Romania , cui ii este teama de legi?Ganditi - va ce profit a avut firma anii anteriori si judecati daca e normala aceasta situatie!
Si apoi nu credeti ca ar fi posibil si un transfer ar pierderilor altor firme apartinand ,,Renault -ului", in contul Daciei? Ca romanii tot se multumesc cu putin, si daca e criza, poate fi si mai putin decat putin.Cine are habar de respectarea de catre patronii straini a drepturilor muncitorilor romani? Salariile sunt de mizerie iar profitul celor care ne - au luat avutia este colosal. Deocamdata, nu - i pasa nimanui de noi!

  Inapoi la articolul Criza la Dacia: 11.000 de salariati stau acasa pentru inca 17 zile [Update]

Setari Cookie-uri