Comentarii pe articolul Estimare soc: Romania ar putea intra in recesiune in 2009 [Update]


Ce poti sa mai zici ?

Dumitru Popescu la 24 Noiembrie 2008, ora 16:22
Ce poti sa mai zici ?
De ce este un soc ?
In toata lumea asta se vorbea de acum un an depsre crza creditelor din america , depspre ce ar putea urma
Este aproape imposibil ca bancile ( sua ) sa nu fi detinut un indicator care sa le semnalizeze aproprierea catastrofei . ( crizele se aseamana )
In asemenea situatii este normal sa nu creezi panica
In toate, vinovat este Statul care a crezut ca economia de piata defineste valoarea . Preturile au escaladat numai pe baza cererii si ofertei .
Cererea a fost data nu neaparat numai de nevoi ci si din dorinta fiecaruia de a se imbogatii ( toti priveau cum preturile urcau si ce si-au zis " Lasa ca iau credit acum si vand la anul dublu )
E uite ca nu a fost asa iar statul trebuia sa intervina atunci cand ceva o i-a razna . Dar unde sunt economistii adevarati ca de cei care doreau transferul datoriilor catre urmasi m-am saturat. Oamenii sau imprumutat din viitor cu sume care erau de cateva ori mai mari decat adevarata valoare a acizitiei. Daca valoarea era corecta ( unde esti statule arbitru ?) sigur nu se ajungea in rahatul asta .....
Alexandru Anitei la 24 Noiembrie 2008, ora 17:01
Cu tot respectul, dar la noi statul sau mai precis Banca Nationala de bine de rau a mai strans surubul si a "limitat" pagubele. Cu norme de indatorire maxima, cu dovada veniturilor, etc. Asta e de fapt singurul motiv pt. care nu suntem acum ca Ungaria la mila UE sau chiar mai rau, ca Ucraina.

Ca preturile au explodat, ca s-a facut specula, asta mi se pare normal. Se intampla peste tot, oriunde in lume si nu numai cu imobile. Dupa care o scadere corectiva e totdeauna de asteptat. Problema e ca acum ne confruntam cu recesiune la nivel mondial si la un nivel la care nimeni nu se astepta. Statul chiar nu are nimic de a face cu asta. Problema e ca pentru a manevra din criza asta, urmatorul guvern si legislativ trebuie sa fie MULT mai competent decat cele de pana acum. De aceea ne scad rating-urile de tara desi momentan situatia noastra e mai buna decat a vecinilor. Daca ei (Ungaria) au dovedit ca se pot pune la treaba, ai nostri alesi au dovedit ca se pricep doar la ciordeala.

De aceea aviz votatorilor, votati cu cel mai competent pe criterii economice, nu cu cel care zambeste cel mai larg si a asfaltat cele mai multe trotuare in perioada pre-electorala.
Octavian Dumitru la 24 Noiembrie 2008, ora 23:00
Subscriu d-le Alexandru

  Inapoi la articolul Estimare soc: Romania ar putea intra in recesiune in 2009 [Update]

Setari Cookie-uri