Comentarii pe articolul Producatorii auto dau sperante bursei


Despre "bancherii de investitzii"...

Marcel la 4 Decembrie 2008, ora 05:10
Despre "bancherii de investitzii"...
Tony,
Eu nu intzeleg ceva... Din cate stiam eu Investment Bankers sunt baietzi ocupatzi la maxim. Totzi cei pe care-i cunosc eu lucreaza adesea dupa miezul noptzii, la deal-uri banoase... nu pierd vremea la ziarele din Romania. Nu stiu daca faci chestia asta din pura nobletze sufleteasca, patriotism, sau poate doar incerci sa faci niste "risk hedging" in caz ca glorioasa cariera de pe Wall Street (si am folosit cuvantul "glorioasa" mai mult ca sa evit cacofonia, decat ca sa te ironizez) te va propulsa vertiginos inapoi pe malurile Dambovitzei... pentru ca nu pot sa cred ca un bancher de investitzii de pe Wall Street scrie pentru bani la un ziar romanesc. Ar fi un oximoron la fel de mare precum criza financiara cu care te luptzi!
O rugaminte: daca te intorci in spatziul carpato-danubiano-pontic esti bine-venit, dar nu-i aduce cu tine pe "americanii" de la "Freeman"... Financial ingeneering-ul lor, sub obladuirea lui Greenspan, a dus SUA in situatzia actuala. Tu ce crezi?
Tony A. Romani la 8 Decembrie 2008, ora 00:48
Marcel,
O multitudine de intrebari si idei extraordinare intr-un spatiu foarte mic. Voi raspunde succint la fiecare. Din 1995 (cand lucram pentru Cristoiu) si pana acum nu m-am mai gandit ca as putea sa castig un ban scriind pentru un ziar. Chiar asa, cat ar trebui sa cer pentru 30-40 de minute pe zi? Cariera mea nu e nicidecum glorioasa, sunt un om simplu, cu nimic mai destept sau mai talentat decat oricare dintre cei pe care ii cunosc. Nici un bancher deasupra nivelului de analist nu lucreaza decat rareori dupa miezul noptii. Roaga-i pe cunoscutii tai sa iti confirme ."Americanii" de la Freeman sau alte banci de investitii sunt platiti ca sa puna clientul inainte de orice si nu ca sa aiba grija de economia americana. Altii au aceasta responsabilitate. Crezi ca ar trebui sa fie altfel? Imi iubesc tara foarte mult si amintesc acest lucru de oricate ori am ocazia. Te las pe tine sa gasesti pe internet locurile care stau marturie acestei afirmatii. Cu permisiunea ta, as dori sa imi pastrez dreptul de a raspunde la orice intrebari in limita timpului disponibil. Iti doresc o saptamana minunata.
Tony
Marcel la 14 Decembrie 2008, ora 22:34
Tony,
Itzi cer public scuze pentru agresivitatea din primul mesaj. Cred ca balcanismul pe care il am in sange imi influentzeaza stilul. Adevarul e ca e destul de greu de facut diferentza intre cei care capitalizeaza la capitolul imagine in Romania plagiind prin strainatate dupa care "vin de fericesc norodul cu chipul lor de oaie creatza" (cum ar zice Eminescu)... si cei care vor sa contribuie cu ceva de valoare. Rapunsul tau insa mi-a placut, ai o politetze care denota profesionalism specific lumii in care traiesti, unde pasiunea/invidia/frustrarea/resentimentele nu transpira in limbaj...
Raman la parerea ca situatzia actuala se datoreaza in mare masura si lacomiei necontrolate prezente in piatza privata a sistemului american (nu doar pe Wall Street, la nivel CEO al marilor companii de asemenea). Din punctul asta de vedere cred ca sistemul japonez e superior (aspectul "uman" e important, totul se face cu oameni, deci nu-i potzi trata ca pe niste simple costuri). Diferentza de salariu intre angajatul de rand si manager e mult mai rezonabila comparata cu cifrele ridicole din SUA. In cazul asta, este interesul clientului chiar pe primul loc? Imi trece prin cap acuma scandalul AIG, cu managerii lafaindu-se la SPA-uri ultra luxoase in timp ce amaratzii aia care aveau actziuni la ei ishi plangeau de mila gandindu-se la cat au pierdut... Si sunt sigur ca asta e doar un exemplu al unei situatzii genearale.
Am vizitat site-ul tau, felicitari pentru initziative si pentru familia reushita. Sper sa beneficiem de shtiintza ta daca te intorci in Romania. Raman de asemenea si la parerea ca pe "americanii" aia de la Goldman potzi sa-i lashi acolo, ca sa-i puna pe clientzii lor pe primul loc...

  Inapoi la articolul Producatorii auto dau sperante bursei

Setari Cookie-uri