Comentarii pe articolul Recesiunea cuprinde economia globala. Revenirea este inca departe


G7 si Protectionismul inchistat

Ilea Emil la 16 Februarie 2009, ora 11:40
Pai, uite ca tocmai cei ce teoretic ar putea sa schimbe in bine lumea se dovedesc incapabili sa o faca: e vorba de G7.

Sigur, G7 sunt tarile industrializate ale Lumii si care detin o pricepere a afacerilor internationale neintrerupta de paranteze istorice precum comunismul.
Dar... acum si China este industrializata de cca 40 de ani de catre America (cum au facut postbelic cu Japonia) si detine 1/3 din rezervele de dolari ale lumii. Dar si "tigrii asiatici" (Coreea, Hong-Kong, etc) au un rol tot mai important in productia intelectuala, industriala si creatia tehnologica mondiala (Samsung, Mio, ...) .
India este unul din marii producatori ai Lumii, orientata de cca 4 decenii spre domeniile de progres (aerospatial, computere, chimie, farma) si detine enorme resurse monetare vestice. De Rusia ce sa mai spunem? Are stiinta, conturile gem de dolari si euro, iar resursele ei sunt pe cat de variate, pe atat de inepuizabile. In plus, mai era -pina mai ieri- si membra a G8, adica G7+1...

Ei, bine nu! G7 revine la tiparele sale sclerozate de gindire, si cu ochii injectati de frica, se restrange (debarasandu-se de Rusia) in conditiile in care China a facut un apel la India sa nu joace de o maniera egoista oportunitatea (adica sansele oferite de criza) sa coopereze cu celelate tari industrialixzate....
In loc sa reaseze economia mondiala pe noi baze, mai realiste, deci implicit mai sanatoase, G7 scoate de la naftalina gindirea tipica Razboiului Rece!
Cred ca fringhia e la gitul spinzuratului si el si-o pune singur.
Vai noua, care cadem mereu la mijloc...

  Inapoi la articolul Recesiunea cuprinde economia globala. Revenirea este inca departe

Setari Cookie-uri