Comentarii pe articolul Isarescu: Creditarea se va debloca in primavara


povesti

David Hotea la 6 Martie 2009, ora 18:33
pai de unde sa aiba bani bancile nationale sa dea credite populatiei,cand si ele sunt la pamant dupa ce bancile mama si-au retras banii.
Dutescu Ana la 6 Martie 2009, ora 19:59
Spune te rog,o banca nationala din Romania cu exceptia BNR.Pe ce lume traiesti????????
Moldoveanu Emil la 6 Martie 2009, ora 20:17
E o corba Hotelule tata: uneori e bine sa taci. Tu n-ai facut-o!
Emil
la 6 Martie 2009, ora 20:39
Lacomia fara margini a celor bogati a distrus economia acestei tari construite de inaintasii nostri. Monoploul strain ne-a distrus.
Hotea Ioan la 7 Martie 2009, ora 09:32
Ce-s, care-s, alea, banci nationale?

Dar unde-s banii? S-au evaporat, au fost dati la topit?
Dutescu Ana la 7 Martie 2009, ora 21:15
In primul rand nu exista alte banci nationale(doar BNR)in Romania.In al doilea rand BANCILE MAMA nu si-au retras banii .Eventual o parte din profit si aveau tot dreptul pentru ca sunt banci PRIVATE.In al treilea rand bancile din tara asta continua sa dea credite romanilor.Si nu in ultimul rand ,este indicat sa nu dam cu batul in balta daca nu stim facem simpla diferenta intre o banca nationala si o banca mama (privata dar care are centrul in alta tara iar in Romania are o subsidiara adica o ,,fiica,,).
In legatura cu un alt comentariu:
Lacomia fara margini a unora care ce sunt oare?Romani?Cine traieste cu ei in tara asta ?Oare nu noi?
Si cred ca acum 20 de ani stiam cu totii ce inseamna economia de piata?
La banca cine ne-a trimis?Ne-a impins bancherul austriac cu forta pe usa?
Nu a facut asta.
Monnopol strain??????????

Daca nu venea criza economica ce comentarii mai faceam!
Constantin Plesea la 9 Martie 2009, ora 09:47
Bravo Ana, se vede ca intelegi fenomenul!
Hotea Ioan la 9 Martie 2009, ora 18:48
Vad ca esti priceputa. Felicitari!

Dar, spune-ne unde-s banii? S-au evaporat, au fost dati la topit? Ce s-a intimplat cu ei?

Inteleg ca eu n-am bani. Dar Guvernul? Nici asta n-are, ii cheltuie aiurea, mai nou cu gagicile. Udrea, de exemplu. Dar BNR-ul? Dar toata ciupercaria asta de banci? Dar oligarhii?

Nu mai are nimeni bani intara asta? Ce se intimpla?
Dutescu Ana la 9 Martie 2009, ora 19:19
Multumesc domnule Constanin Plesa.Cred ca e bine sa se intelega cateva notiuni elementare inainte de a face un comentariu.
Dutescu Ana la 10 Martie 2009, ora 20:48
Domnule Hotea e chuar atat de greu sa intelegem ca orice banca nu mai vrea sa dea bani in acest moment?Bani sunt la banci.Ele insa i-au masuri de precautie Nu mai se crediteaza chiar atat de usor si pe oricine.
Iar referitor la guvern hai sa nu facem divagatii.Nu au luat bancile straine banii guvernului.Din contra bancile sunt indemnate sa faca creditare.
Cred ca un om care are cele mai elementare cunostiinte economice si politice nu face comentarii de genul acestora pe care le faceti dvs.
Sincer mai bine va abtineti daca nu intelegeti fenomenul.Prea le amestecati pe toate.
Hotea Ioan la 11 Martie 2009, ora 19:25
Vai stimata doamna Ana,
Va multumesc pentru deplina Dvs intelegere.
Nedumerire: cum pot sa inteleg fenomenul daca ma abtin?

Ce pot sa inteleg din sertiunile Dvs?

1. "In al treilea rand bancile din tara asta continua sa dea credite romanilor" si " Domnule Hotea e chuar atat de greu sa intelegem ca orice banca nu mai vrea sa dea bani in acest moment?"

2. "Bani sunt la banci." Spuneti-mi,va rog, ce fac bancile cu banii? Ii tin la frgezit? Dobinzile sunt prea mici? Ce se intimpla?

Dupa ce organismele internationale ne vor da purcoiul de bani electronici, bancile vor da drumul la credite? De ce atunci ,da, si acum, nu?

3. Pareti a fi suparata ca m-am referit intr-un anume fel la guvern. Nu fiti suparata! Pe sest, fara sa zica pis, guvernele ne-au facut, bineinteles pentru binele tarii si fericirea poporului, sa avem o datorie de 70-80 mld euro. Am omul obisnuit ceva imbunatatire a situatiei lui? Va asigur ca nu. Omul obisnuit,inteleg prin aceasta cei mai multi romani, au muncit ca boii in ultimii ~40 de ani cu acelas salariu, ~200-300 euro. Spre fericirea cui?

4. E normala datoria pe care o avem? E normal sa mai imprumutam un vagon de bani electronici? Pentru cine? Sigur nu pentru amaritii ca mine!

Cu multa stima

  Inapoi la articolul Isarescu: Creditarea se va debloca in primavara