Comentarii pe articolul Atitudinea agentilor imobiliari - Unde s-a gresit si ce trebuie schimbat


Principalii vinovati

Alexandru Toader la 6 Aprilie 2009, ora 11:20
agentii imobiliari sunt principalii vinovati. ei au crescut preturile. datorita lor constructiile sunt in faliment. lacomia!!!
Moldovan Mihaita la 6 Aprilie 2009, ora 14:12
dl Toader nu GENERALIZA.... un agent/agentie care vrea sa reziste pe piata informeaza si ajuta clientul la negocierea pretului in cazul in care doreste sa achizitioneze proprietatea dar pretul este mai ridicat decat pretul pietei.
lucrez in domeniul imobiliar din 1999 si clientii mei sunt din recomandari.
raman in relatii foarte bune cu clientii cat si cu proprietarii cu care am colaborat.
intradevar sunt si 'agentii imobiliare fantoma-capusa' care au stricat relatia dintre cumparator/vanzator si restul agentiilor.

am avut un apartament acum ceva timp la vanzare cu un pret sa zicem de 45000 euro, acelasi anunt era promovat si de alte agenti la : 47000 euro, 51000 euro pana la 55000 euro.
nu e normal asa ceva dar din pacate TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL vorba lui Badea :), dar cred ca atunci cand intri in contact cu un agent imobiliar cumparatorii cat si vanzatorii ar trebui sa se informeze cu privire la istoricul si profesionalismul AGENTIEI!

Am vazut ca principalii vinovati de crestere preturilor sunt AGENTIILE IMOBILIARE, dar nu ne intrebam de dorinta dezvoltatorilor de imbogatire rapida.

va multumesc si va rog sa va ganditi mai bine cand faceti asemenea afirmatii.
Ionel la 16 Aprilie 2009, ora 09:48
In ultimi ani, cand boom-ul imobiliar isterizase pe toata lumea, toate agentiile de profil au fost acuzate ca maresc preturile la imobile si ca se imbogatesc. Toata lumea tuna si fulgera inpotriva lor. Situatia s-a schimbat subit cand a inceput CRIZA. Adica cand au sezizat cei domesticica ceva e putred cu intentiile de vanzare a proprietatilor lor. Buboiul, cum ne place noua nordistilor sa o dam pe regionalism, a inceput de fapt de la la BANCI. Lacomia si ipocrizia tuturor din acest sistem a determinat aceasta situatie, ca de altfel previzibila pentru economisti.
Raportul de analiza dat de comisia americana de supravegere activitatilor bancare remarca lipsa de prudentiabilitate [ceea ce e valabil si la noi], in acordarea facila a creditelor, fapt ce a determinat cresterea galopanta a preturilor pe acest sector si nu numaiIn spatele acestor acordari fara noima se afla, cum spuneam lacomia bacherilor, care de exemplu numai in perioada 2005 -2008 sefii unor banci au fost recompensai din plin pentru performanele nregistrate de instituiile lor n vnzarea instrumentelor financiare care au stat la baza crizei. Merrill Lynch a fost cea mai darnic, pltindu-i directorul executiv, pe Stanley ONeill, cu 172 milioane de dolari incepand cu 2005 i pn n 2008. Pe 15 septembrie 2008, Merrill Lynch a fost cumprat de Bank of America cu 50 miliarde de dolari. Fostul CEO al Bear Stearns a ctigat 161 milioane de dolari nainte ca banca de investiii s intre in colaps i s fie cumprat de JP Morgan Chase. Numai primele oferite de Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merrill Lynch, Lehman Brothers i Bear Stearns angajailor lor au totalizat anul trecut 39 miliarde de dolari. La fel s-a intimplat si bancherilor din Romania, binenteles pastrand proportia; cautatile numai fisele de salarii, bonusurile, aciunile i opiunile de aciuni, punctele procentuale din acordare credite, etc si veti fi ingroziti.
Un raport de evaluare financiara al Capgemini dezvaluie ca bancile romnesti inregistreaza un profit de peste 70% numai din comisioanele aplicate tranzactiilor cu numerar si din administrarea conturilor. In timp ce in Uniunea Europeana legislatia bancara cauta continuu in ultimii ani masuri de protejare a consumatorilor de credite, in Romnia, bancile nici nu vor sa auda de schimbarea politicilor extrem de agresive la adresa romnilor si continua sa le suprataxeze serviciile bancare prin impunerea comisioanelor uneori chiar aberante.
Atunci cnd lucrurile merg bine, bancherii iau prime enorme. Cnd lucrurile merg ru, ca acum, acetia nu mpart pierderile. Chiar dac i pierd locul de munc, rmn cu importante sume de bani. In lacomia lor, fac pe prostii si se fac ca nu inteleg dictonul:daca esti solidar la castig musai sa fi si la pierdere, altfel nu poti fi considerat barbat ci un biet copil de gradinita.
Acesta este doar inceputul! Ce-i mai rau abia urmeaza, exista riscul ca situatia sa se inrautateasca galopant, ceea ce ar duce la previziuni economice mai sumbre si la o scadere mai rapida a cererii, de aceea bancile centrale ar trebui sa scada cat mai mult ratele dobanzilor pentru a evita un scenariu similar celui din timpul Marii Crize.
Romania, ca si cea mai mare parte a tarilor Uniunii Europene, trebuie sa inceapa sa se concentreze mai putin pe temperarea inflatiei si mai mult pe cresterea economica, ceea ce va determina banca centrala sa reduca, in cele din urma, dobanda cheie, concomitent cu actiunea guvernului de relaxare a conditiilor fiscale.
Adio preturi colosale la apartamente si case. E necesar sa se revina la prudentiabilitatea economica a anilor `60-`70 unde era reglat dreptul pamantului, iar lucrurile decurgeau natural, altfel toata lumea poate sa piarda. Asadar lasati lacomia la o parte si fiti maturi.

  Inapoi la articolul Atitudinea agentilor imobiliari - Unde s-a gresit si ce trebuie schimbat

Setari Cookie-uri