Comentarii pe articolul Asigurarea pentru cutremur - Ce optiuni avem?


Ce firma de asigurari din Romania mai traieste dupa un cutremur devastator?

Palanici Alina Mirela la 13 Mai 2009, ora 14:36
In cazul unui cutremur devastator, asa cum se preconizeaza ca va fi in Romania, ce firma de asigurari mai "traieste" ca sa plateasca despagubirea la mii de oameni? Americanii isi asigura bunurile pentru ca sunt siguri ca in caz de necesitate vor fi despagubiti, insa la noi, firmele au reputatia ca doar se imbogatesc pe spinarea clientilor si atat. Sunt multi cei care isi platesc ratele cuminti, dar cand e vorba de despagubiri, firmele gasesc vreo chichita in contract ca sa nu primesti nimic.
Toader Sorin Mihai la 13 Mai 2009, ora 15:31
Palanici sau pacalici? Oamenii nu se asigura in Romania pentru ca se gasesc comentatori de genul asta care scriu prostii. Exista un mecanism numit reasigurare pe care absolut toate companiile de asigurare sunt obligate, prin legea asigurarilor, sa il practice. Nu voi intra in detalii pentru ca oricum nu ar pricepe d-na Palanici. E pacat ca ne bazam pe asigurarea de la D-zeu, cum mi-a spus vecinul meu zilele trecute -vecin proaspat inundat si cu santier in casa. Nu spun ca mecanismul asigurarilor ar merge uns in Romania... va spun fratilor, sa nu mai fim ignoranti si sa intelegem ca ceva care merge de sute de ani in Vest, merge si la noi. Si oricum, exemplul american este total neinspirat. Chichite in contract!? Inante de a semna un contract il mai si citim.
Oana Huludet la 14 Mai 2009, ora 09:14
din pacate ai dreptate ! unei rude i-a ars casa in luna februarie( vila), avea asigurare dar din pacate nici acum nu a fost despagubit, este purtat cu vorba si chiar daca suna urat este " aburit ", sa aiba rabdare ca v-a intra in posesia banilor.
si atunci stai si te intrebi daca merita sa ingropi niste bani !?
daca ii suni si le spui ca vrei sa te asiguri , sunt atata de amabili dar daca ai suferit un prejudiciu lucrurile nu mai stau la fel .
Mihalache F. la 28 Iunie 2009, ora 13:30
Cred ca inainte de jigni pe cei care pun intrebari ,mai bine sa gindim cum sa fim crezuti,ma refer la societatile de asigurare .E si normal ca oamenii sa nu fie siguri pe ei cind atitea firme in diferite domenii au dat tunuri si au disparut.Ar fi mai credibil daca se poate venii din partea firmelor de asigurari cu exemple ,cazuri concrete cu clienti lor care au fost rezolvate .Totul in detaliu amanuntit sa nu aiba omul dubii.Dupa aceea discutam .Dar daca sutuim oamenii care sunt mai tematori si care mai au si exemple negative nu facem nimic trebuie multa rabdare.
Adi la 24 Noiembrie 2010, ora 16:01
Din cate am inteles statul garanteaza cate 10.000 / 20.000 de euro pentru fiecare din cele doua tipuri delocuinte. Este o decizei buna ca statul se obliga sa garanteze aceste daune.
Andrei la 5 Martie 2011, ora 20:43
Ar trebui toate firmele de asigurari sa supravietuiasca pentru ca la randul lor ele se reasigura la alte firme de asigurari...si tot asa.

  Inapoi la articolul Asigurarea pentru cutremur - Ce optiuni avem?

Setari Cookie-uri