Comentarii pe articolul Primul job pentru managerii de top din Romania


Primul job pentru managerii de top din Romania"

Carmen Cionoiu la 15 Iulie 2009, ora 18:04
Vreau sa spun doar ca nici astazi (2009) cercetarea nu este mai bine platita . Nici munca noastra mai bine apreciata. Poate doar in strainatate daca reusim sa ajungem sa publicam ceva. Daca suntem lasati si nu impiedicati de secrete si lipsa de bani.
Va mai pot spune ca un cercetator nu se formeaza intr-un timp foarte scurt, dar daca nu stim sa-i pastram nici macar pe cei pe care ii avem o sa ajungem sa importam si "inteligenta" , de fapt deja mai voalat o facem.
Am incercat sa ajut colegii mai tineri care termina facultatea si vor sa se apropie de cercetare. Am gasit chiar copii care ar fi vrut sa urmeze aceasta cariera, dar ce sa faci daca cercetarea nu este sustinuta si se cauta profit cu tot dinadinsul, cei tineri pierd in lupta cu noi cei mai experimentati, ei sunt primii pusi pe listele de disponibilizari.Asaca degeaba muncesti si incerci sa-ti creezi un continuator pentru miine. Nimeni nu vorbeste si nu ia nici o masura in acest sens.
Invatati-ma ce sa-i raspund unui tinar student care mai are un an si termina facultatea si care ma intreaba daca are vreu rost sa isi depuna CV-ul la institutul nostru de cercetari. Ce sa-i raspund?
Nelu.Nelu la 15 Iulie 2009, ora 22:00
In cele mai multe articole legate de primul job pt. managerii de top din romania toti protagonistii spuneau ca au invatat munca in echipa... am o intrebare: cumva in firmele care le conduc se practica asa ceva numai in cadrul top management sau in cadrul firmei ... eu zic ca numai atat cat isi trag jarul pe turta lor... in rest nu mai conteaza ce se intampla... spre exemplu in una din cele mai proaspete firme protectia muncii se semneaza fara vre un fel de instruire, sau in cadrul departamentelor in pozitii de leader sunt oameni care nu au macar nici diploma de bac. avand ca subalterni oameni cu licente si studenti ... deci numai bisericute si PR ;) cat despre pozitiile de top management sunt mai mult ca sigur ca sunt ocupate politic dinmoment ce actionarii sunt numai persoane obscure si foarte influente cu atat mai mult si oameni politici ... deci nu cred ca e just sa se vb despre cercetare cand nu o faci de dragul de a cerceta ci doar de a servi unui sistem corupt , care promite numai pozitii de top management daca executa cum trebuie ;)
Mircea Soare la 23 Iulie 2009, ora 23:09
nu exista manager de top (intelegand prin asta pe cel ce conduce ceva - remarca necesara pentru ca inca sunt multi care inca incurca borcanele, deoarece eu vorbesc de functia de director cu toate responsabilitatile ce decurg - si nu de termenul corect dar folosit aiurea la noi - exemplu canada unde gunoierii sunt cunoscuti drept "trash manager").

deci reiau : nu exista manager de top sau in staful top managementului unei firme (cu atat mai mult la stat, culmea), care sa nu fie al cuiva, sa nu aiba in spate pe cineva, sau sa nu fi platit (nu baneste, altfel) pe cineva ! rog a nu fi contrazis deoarece am experienta nu mare ci vasta in domeniu, deci stiu ce spun ! intamplator am trecut si prin cercetare in ultima pozitie avuta. concluzia ? dezastru ! orice alta apreciere ar fi de prisos si neavenita sau intentionat interpretata altfel.

ma voi explica pe scurt pentru a demonstra ca stiu exact ce spun si in special pentru a clarifica multe multora.

posed 9 (noua) diplome si certificate. reale ! scriu asa pentru a sublinia ca sunt adevarate si nu luate la ff, seral catre dimineata, prin corespondenta ( ... cu diversi ...) platite sau aduse acasa sau in invatamantul la distanta ! sunt obtinute pe bune, "de aproape", transpirate si muncite, iar din acestea, 3 (trei) occidentale (statele unite si canada). scuze pentru introducerea lungita, dar strict necesara.

domeniul in care am activat in ultimii 10 ani este qa (quality assurance) adica pe romaneste asigurarea caliatii. si nu la nivel obisnuit, ci la nivel maxim posibil adica nivel nuclear. spun maxim, pentru ca este cel mai draconic sistem, cu legitati drastice tocmai datorita seriozitatii si profesionalismului necesar, pentru evitarea oricaror neajunsuri cat de mici, avand in vedere posibilele implicatii. deci totul in cea mai pura logica tehnica si de bun simt al oicaruia de buna credinta.

peste aceasta experienta si calificare, se adauga (in ceea ce ma priveste) faptul ca sunt analist de sistem (calificat si certificat, printr-un modul mba). sunt foarte putini cei care intrunesc ambele conditii. sunt certificat de asemenea in sistemul iso si nu de oricine ci de gqi (global quality institute) din canada. am facut acesta specificare, nu din infatuare ci pentru a pune punctul pe "i" ca certificarea nu a fost data de catre orice firmulita de la noi, cu drept castigat pentru asa ceva, dar cu nivel indoielnic de competenta.

datorita domeniului si activitatii, am efectuat sute de audituri de diverse forme, fie asupra societailor romanesti, fie straine, pentru certificarea lor atat din punct de vedere al sistemului intern propriu-zis cat si din punct de vedere strict tehnic. prin urmare, de asta scriind atat, de aici rezulta experienta vasta si faputl ca stiu exact ce spun si scriu.

concluzie: marea majoritate a societatilor romanesti si chiar multe straine si cu pretentii, in speta transnationale (cele din afara sistemului nucelar) au lacune grave in ceea ce priveste notiunea de asigurare a calitatii si mai ales a implicatiilor ce deriva din competenta cuiva de activitate in acest domeniu.
de ce ? tocmai datorita faptului ca top managementul cu putere de decizie in companie, habar nu are despre ce este vorba cu adevarat. de aici minimalizarea problemei si aruncarea ei in derizoriu. la acest fapt se adauga si lipsa (din nou) a minimelor cunostinte generale pentru a putea diferentia o calificare iso obisnuita cu o aceeasi dar obtinuta pe nivel nucelar. nu este o obsesie, ci o realitate. cei care realizeaza prapastia de calificare, putini, se feresc tocmai datorita acestui aspect !!!

de ce ? pentru ca o calificare intr-un sistem iso, presupune obligatoriu, existenta unor reguli interne stricte. fara ele vorbim de altceva, dar nu despre subiectul in cauza. iar daca acest sistem intern, in speta societatea sau compania in sine in ansamblu, ar introduce cu adevarat aceasta modalitate de "tinere in frau" a activitatii si de auto reglare, toate si tot ceea ce nu trebuie "sa razbata", iese la suprafata ! inevitabil ! ar mai fi nevoie sa mai adaug ca nivelul ultim al qa este tqm adica total quality mnaagement ? adica proiectarea, functionarea si auto reglarea sistemului (de la opinca la vladica !) conform cu aceasta mentaliate ? nu se poate ...

iar de aici rezultanta finala: vrem, facem, dregem, suntem cei mai buni, etc etc etc etc ! aiurea ! abureala romaneasca specifica impanata cu mentalitaea "din afara", corecta in principiu, dar aplicata defectuos si fara fundamentare serioasa. indiferent de domeniu !


any comments ? no necessary. anyway i think it doesn't matter !
























Mircea Soare la 24 Iulie 2009, ora 21:11
Multumesc pentru cenzurarea comentariului ! Am invatat pana la aceasta varsta (n-am nevoie sa-mi spuna altii) sa citesc si mai ales sa interpretez - corect - advertising-ul prezentat "below" de catre site ! Prin urmare, comentariul a fost foarte pertinent (probabil ca asta a deranjat), on-topic prin definitie, limbajul nu civilizat si chiar la nivel academic si mai ales dar nu in ultimul rand, nu a prezentat nici un atac asupra vreunei persoane si cu atat mai putin asupra unei institutii. Deci toate principiile au fos respectate. Singura ratiune nu ramane decat aceea ca adevarul deranjeaza !
Deci Quod Erat Demonstrandum. Inseamna ca cele spuse si-au atins scopul ! Thanks again ! O singura incertitudine ? Cum ramane cu libertatea de opinie intr-un stat de foarte mare drept ?

  Inapoi la articolul Primul job pentru managerii de top din Romania

Setari Cookie-uri