Comentarii pe articolul Unul din cinci tineri romani era somer in primul trimestru


Pentru ca nu le pasa

Focsa Maria la 24 Iulie 2009, ora 11:13
Lucrez ca recruiter in cadrul unei dintre marile companii din Romania, care ofera pozitii pentru tineri absolventi. Am avut de la inceputul anului aproape 20 de pozitii pentru studenti si proaspeti absolventi. Din aproape 400 de persoane chemate la interviu au venit cam 30%. Mare parte dintre ceilalti nici nu s-au obosit sa trimita un mail sa spuna ca nu vin.

Intrucat comportamentul mi s-a parut cel putin ciudat, am stat intr-o sambata sa ii sun pe care care nu au aparut in saptamana anterioara si sa aflu de ce. Raspunsurile au fost colosale: de la "pentru ca nu am avut timp" (!!!) pana la "eram cu prietenii la munte si....".

Pe de alta parte, multi dintre cei care au venit la interviu aveau asteptari salariale de 1000 euro desi abia stiau sa dea drumul la un calculator sau sa scrie un e-mail decent....pentru ca asa au auzit ei ca se plateste la noi in firma.

Cred ca tinerii din Romania trebuie sa inteleaga ca nu mai suntem in anul 2007 cand daca nu se duceau la un interviu, aparea jobul urmator in maxim 2 zile. Probabil ca va mai trece vremea pana cand tinerii vor realiza ca lumea nu le datoreaza nimic si ca daca vor sa obtina ceva trebuie sa faca un minim efort.

Oprean Gheorghe la 26 Iulie 2009, ora 13:44
numarul real al somerilor din randul tinerilor este cel putin dublu fata de cifrele oficiale care au in vedere numai cei aflati in plata dar exclud pe cei care au depasit somajul,pe cei care nu s-au inscris ca nu au prezentat multe din documentele solicitate precum si pe cei care nu stiu ca au acest drept sau pe cei care de la bun inceput nu au apelat pentru ca stiau ca nu au sansa.
In schimb numarul celor fara servici aflati dupa virsta de 50 de ani este dramatic ,cel putin triplu ,pentru ca majoritatea au depasit perioada de plata si nu au gasit niciunde de lucru

  Inapoi la articolul Unul din cinci tineri romani era somer in primul trimestru

Setari Cookie-uri