Comentarii pe articolul Legea salarizarii unice va fi implementata pe o perioada de trei ani


salarizare

Alexy la 19 August 2009, ora 15:12
in toate discutiile sa facut referire la legea salarizarii din germania. aici sa gasesc referinte http://oeffentlicher-dienst.info/ sau http://de.wikipedia.org/wiki/Besoldung
As dori sa precizes ca 1- alesi nu au cum sa fie incadrati intro o lege cu bugetari, indemnizatia lor (ca nu e vorba de salariu) tine de legile de functionare al institutilor respective. O lege care ar prevedea aceasi conditie intre bugetari si demnitari ar incalca nu stiu cate normele europeane si ar castiga usor orce proces la instantele Ue. 2- germania e stat federal-in legea se prevede un diferentier intre regiunile in functie de costul vietii. 3- legea prevede categoria A care merge de A2 pina A16, categoria B1 pina B11, Categoria R(judecatori) R1-R10 Categoria W (profesori) de la W1 la W3.
sa dam ctv exemple legea prevede perioda de formare de minim 6 luni la 3 ani, perioda de proba inainte de a semna contract de angajare trece de la 1 an la 3 ani. Judecatori au drept la paza si multe alte. sa face distinctia intre functile la care pot sa acesezi fara studi superiore dar daca faci universitate poate sa cresti(ex politist poate se inceapa de la ultima treapta pina la sef de politia atunci intra in categoria A) bugetari care trebuie sa fie licentiati pentru postul respictiv (functionari din ministere categoria B sau profesori W). Adica o chestie seriosa, fata de prostia care se discute aici.

  Inapoi la articolul Legea salarizarii unice va fi implementata pe o perioada de trei ani

Setari Cookie-uri