Comentarii pe articolul Prognoza: Adio, recesiune, din primavara


ai dat-o in bara rau de tot cu statistica !!!

Andone Camelia la 28 Septembrie 2009, ora 13:17
1) "Numarul mediu de salariati ar urma sa coboare .... de la 5,05 milioane in decembrie 2008 la 5,73 milioane la finalul lui 2009..."
2) "rata somajului sa ajunga la 8,9% (circa 800.000 de someri)" .... iar la 2 paragrafe mai jos: "numarul de someri, va ajunge la 840.000 in acest an, ce corespunde unei rate a somajului de 8,4%"

Iar recesiunea se va termina in 2010 ??
"Rata somajului, care reprezinta raportul intre numarul de someri inregistrati la ANOFM si populatia activa din Romania..." normal ca aceasta rata va scadea! pentru ca in 2010 vor incepe sa iasa din evidenta ANOFM atatia somerii carora li se termina perioada de somaj / plata... dar asta nu inseamna ca si-au gasit de lucru sau ca ei au trecut in categoria populatiei active (cel putin in ceea legala / luata in calcul) ...
Zdrenghia Radu la 29 Septembrie 2009, ora 16:34
Corect Camelia,

Sa nu uitam si de cei care nu sunt inca in evidenta ANOFM, adica toti acei care nu si-au gasit inca un prim loc de munca, sau care nu au dreptul la somaj deoarece nu au un an vechime in munca ... si care sunt deasemenea foarte multi. Mai putem adauga la acestia generatiile care au terminat studiile anul acesta si care vor termina anul viitor.

Asadar....cred ca rata somajului este mult mai mare defapt.

Iar partea cu cresterea preturilor mai mare decat cresterea salariala...intr-adevar va duce la scaderea consumului. Oare nu ar fi mult mai ok sa se mentina/scada preturile pentru a creste consumul....poate asa isi vor revenii firmele producatoare, distribuitoare, retaileri si vor mai angaja oameni....care la randul lor vor consuma...si tot asa.
Din cate stiu eu, preturile se majoreaza atunci cand cererea este mare...ori in ziua de azi....nu prea avem cerere (in special datorita puterii de cumparare slabe).

Cam atat ....o zi buna.

  Inapoi la articolul Prognoza: Adio, recesiune, din primavara

Setari Cookie-uri