Comentarii pe articolul Investitor de meserie - Se poate trai din Bursa in Romania?


Dorinta de a face ceva deosebit, diferit, incitant

Pantea Daniel la 18 Ianuarie 2010, ora 10:47
Am 30 de ani, sunt casatorit si am o fetita.
Am o pregatire formala in Medicina si pana la aceasta varsta am gustat cate putin din cateva alte domenii diferite de pregatirea mea de baza cum ar fi: network marketing, dezvoltare personala si mai recent mi-a venit si ideea de a investi in piata de capital. Sunt constient de faptul ca imi lipseste baza insa dorinta de a experimenta si in aceasta zona este dublata de concluzii la care am ajuns punand cap la cap diverse informatii culese din diverse zone. Una din aceste concluzii ar fi referitoare la dinamica populatiei si la istoria banului. Este clar ca daca vrei sa joci un joc trebuie sa-i cunosti regulile, dupa care totul se reduce la cifre, statistici si probabilitati.
In plus, niciodata nu mi-a placut sa fiu cu turma, ci din contra, am vrut sa fac o diferenta in viata mea, facand cercetari si pe alte carari poate nu prea bine batatorite.
Aceasta este parerea unui amator, profesionist in devenire.
:)
Daniel Iancu la 18 Ianuarie 2010, ora 12:20
Pantea Daniel "niciodata nu mi-a placut sa fiu cu turma"

Daca este asa atunci ai profitul unui investitor de succes :) Asta este unul din secretele bursei, sa speculezi emotiile turmei. Atunci cand turma de investitori este euforica fara a avea si fundamente economice vinzi. Si invers cand este panica la bursa si turma vinde la preturi irational de mici, atunci este bine sa cumperi.

Daca vrei sa aprofundezi subiectul iti recomand sa citesti in cartea despre Warren Buffett capitolul 3 "Mr. Market & Lemmings":
http://books.google.ro/books?id=RndlqIkOEWcC&pg=PA49&lpg=PA49&dq=Buffett+lemings&source=bl&ots=fGVGA0A6aG&sig=1PiPqHjAdBEeMDDbCUUCOVuTQtM&hl=ro&ei=PzVUS_XoNpeOnQOJ5PimCg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CBUQ6AEwAg#v=onepage&q=&f=false

Mult succces in activitatea de investitii. :)
Un Fost Coleg De Clasa De-Al L la 18 Ianuarie 2010, ora 13:39
Sincer sa fiu nu vad cu ochi buni viata de day trader si cred ca profilul investitorului de succes al zilelor noastre se imparte intre o slujba care sa-ti ia cat mai putin timp, afaceri online (dar nu in Ro), si investitii la bursa.Nu mi se pare o idee buna sa faci o obsesie/pasiune pentru niciuna din cele amintite mai sus.Un mare dezavantaj ca si full time trader e ca nu prea poti avea succes cu femeile acestea iubind la nebunie siguranta fie ea si aparenta.Dar pentru cine are viziune, gandeste de unul singur , si e mandru de asta situatia ar putea fi relativ ok.

la 18 Ianuarie 2010, ora 22:52
Piata romaneasca este prea mica, iar cultura economica lipseste in Ro. Are potential, dar actualizarea posibilitatilor este ceea ce ne intereseaza.
E ca si cum ai incerca sa faci un business online, serigrafie, de publicitate etc. intr-un oras ca Ramnicu-Sarat sau Tecuci. Pur si simplu nu va funtiona corespunzator, la un nivel decent sau macar pe termen lung, piata e prea mica.

  Inapoi la articolul Investitor de meserie - Se poate trai din Bursa in Romania?

Setari Cookie-uri