Comentarii pe articolul Top 10 asigurari casco pentru un Volkswagen Polo


Studiu facut in fuga calului

Corbei Vasile la 17 Martie 2010, ora 18:45
Observ ca cei de la Wall-Street s-au apucat mai nou sa compare caprele cu vacile si rezultatul sa fie exprimat in magari (parerea mea).
Studiul facut de ei este de 2 bani, din mai multe motive:
1. Sumele asigurate difera de la cer la pamant. Cum se poate compara o suma asigurata de 10.218 Euro (cat este la Allianz) cu o suma asigurata de 7.717 Euro (cat este la Omniasig). Sume asigurate diferite prime de asigurare diferite.
2. Fransizele difera si ele, de la fransiza simpla (100 Euro/eveniment - Euroins, Ardaf BCRAsig, etc) la fransiza progresiva (100 Euro primul eveniment, apoi 3% din suma asigurata la al-2-lea eveniment si de la al treilea eveniment in sus fransiza de 5% din suma asigurata - Astra; si Uniqa la fel, pleaca de la 100 si ajunge la 300 Euro fransiza); iara sistemul de comparare este gresit luat.
3. Cei care au facut studiul au uitat sa spuna pe ce mediu s-a facut studiul urban, rural (daca urban pe ce oras).
4. Totodata s-a uitat sa se precizeze vechimea permisului si varsta exacta a proprietarului, asta contand f mult (daca la o firma calculezi cu 26 de ani si la alta cu 36 de ani primele vor fi diferite; ele diferand chiar si in cadrul aceleiasi firme de asigurari. Totodata nu au precizat daca persoana este pensionar sau nu, acest lucru contand si el, ei precizand sec ca varsta este 26+ (un pensionar de 50 de ani se incadreaza in aceasta categorie 26+).
5. S-a omis sa se specifice unde este facut RCA-ul, daca RCA-ul este facut la aceiasi firma polita este valabila international gratuit (la unele firme) si clientul primeste si o reducere, deci prima se modifica, modificandu-se si clasamentul.
6. S-a omis faptul ca la unele firme clientul poate sa opteze pentru o polita CASCO fara fransiza sau sa-si stabileasca el nivelul fransizei, modificandu-se astfel prima de asigurare si implicit clasamentul.
Si lista poate continua. Concluzia o trage fiecare singurere constante in acest studiu fiind plata in 4 rate, marca si vechimea masini.

  Inapoi la articolul Top 10 asigurari casco pentru un Volkswagen Polo

Setari Cookie-uri