Comentarii pe articolul Ce greseli trebuie sa eviti in primul an de antreprenoriat


Greseli de evitat in primul an de antreprenoriat

la 13 Aprilie 2010, ora 10:23
Greseala pe care o fac antreprenorii in primul an, este ca nu cunosc exact "terenul" pe care il au "in stapanire" si pe care trebuie sa-si desfasoarea activitatea.
Ei considera ca din birou poate conduce activitatea "cu ochii inchisi" pe baza celor ce le spun colaboratorii.
Cunoscand "terenul si activitatea" pe care se vor desfasura activitatea aleasa, vor creia organigrama, mai intai "in mare" (si cu ajutorul unui specialist in domeniu activitatii ce se va desfasura) apoi pe fiecare activitate specifica.
In acest mod, atunci cand se vor ivi "probleme" in activitate, va sti exact unde s-a produs problema, si cine este cel ce va putea actiona pentru rezolvarea ei.
Dupa realizarea Organigramei de ansamblu, si a celor de detaliu va trebui sa le completeze cu angajati competenti.
Sa nu accepte sub nici o forma, ca in functiile "cheie" (de baza), sa numeasca (angajeze) persoane cu o calificare indoelnica, nespecializate, fara un concurs "riguros", la care sa participe personal, si a unor referinte despre activitatea desfasurata in alte unitati, de concurenti.
Astfel, angajatii acceptati prin concurs, la care antrepenorul a participat personal, au incredere in antrepenor, si cauta sa arate ca alegerea lor nu a fost intamplatoare.
Mai mult, se stabileste o "incredere reciproca", benefica pentru conducerea activitatii, din toate punctele de vedere.
Maryo

  Inapoi la articolul Ce greseli trebuie sa eviti in primul an de antreprenoriat

Setari Cookie-uri