Comentarii pe articolul Radiografia pietei fortei de munca in sistemul educational. De ce nu are Romania absolventi de calitate?


Parte din Invatamantul universitar e o rusine in Romania

Moldovanu Florin la 4 Mai 2010, ora 16:02
Ca mai toti romanii ce se "respecta" am terminat si eu o facultate mai acum vreo 2 ani. Am facut-o pentru ca mi-am permis costurile pentru ca altfel nu as fi facut-o.
Vreau sa va spun ca invatamantul superior in Romania ca de altfel si in alte locuri a devenit o afacere iar clientela acestei afaceri sunt studentii. 25 de studenti la un profesor e o rata care se obtine prin largirea permanenta a clientelei ceea ce nu duce la un nivel ridicat al invatamantului ci la o inflatie de diplome pe piata de munca.
Nu contest nivelul de pregatire al studentilor din marile centre universitare cum ar fi Bucurestiul Clujul Timisoara sau Iasiul ci faptul ca pe langa aceste centre mari universitare exista sute de universitati care nu sunt altceva decat SRL-uri de care patronii lor sunt foarte mandri.
Am avut profesori universitari care veneau in clasa si lasau pe cineva la catedra cu o carte-n mana sa ne dicteze si sa fie
liniste ca la gradinita, sau daca aveai o restanta te punea sa faci un "conspect" din cartea pe care tocmai ti-o vindea. Asta se intampla la UAV acum 2 ani si pun plariu ca inca se mai practica si acum, de altfel o universitate cu grad ridicat de incredere conform ARACIS.
Din fericire am intalnit si profesori extraordinari dar ii pot numara pe degetele de la o mana, poate nici atat. Profesori pasionati de meseria pe care o fac si materia pe care o predau. Am tot respectul pentru ei.
Inchei acest comentariu cu speranta ca romanii se vor trezi odata-si-odata din betia studiilor superioare fara acoperire pe piata pentru ca in general trendul in romania la ora actuala e ca daca nu ai o facultate esti prost. Eu cred ca si mai prost esti daca ai o facultate, nu ai invatat nimic si nici nu ai loc de munca.

  Inapoi la articolul Radiografia pietei fortei de munca in sistemul educational. De ce nu are Romania absolventi de calitate?

Setari Cookie-uri