Comentarii pe articolul Guvernul pune la cale nationalizarea pilonului II de pensii private


Resurse

Buhac Gheorghe la 20 Mai 2010, ora 09:49
Cand iti este greu iti reevaluiezi resursele si viitorul apropiat nu cel indepartat si iei deciziile care se impun.
Cand nu ai bani sa-ti platesti pensionarii care zeci de ani au sustinut sistemul de pensii,tu nu poti sa-ti permiti sa dai banii pe mana unor asa zisi investitori ca ei sa se joace speculativ sau nu cu ei ,sa faca profit cu banii tai ,tie sa-ti moara oamenii de foame iar ei sa plece cu banii in Elvetia .
Decizia Guvernului mi se pare corecta.
Cu stima
Gheorghe Buha
Dimofte Catalin la 20 Mai 2010, ora 12:14
D-le Buha, sau Buhac, e destul de limpede ca sunteti pensionar si e firesc sa va sustineti interesele.
Totusi, ceea ce vrea sa faca guvernul este ca si cum dvs. ati cheltui acum tot ce-au acumulat generatiile trecute din familia dvs., condamnandu-va proprii copii la saracie lucie si sigura in viitor. Daca aveti copii, poate puteti privi lucrurile si din aceasta perspectiva -- desigur, daca ei traiesc in Romania. Daca traiesc pe alte meleaguri (unde aproape cu siguranta cotizeaza la sisteme private de pensii mai mult decat se cotizeaza in Ro), atunci va jucati cu viitorul copiilor altora, ceea ce e destul de cinic.
Cat despre faptul ca guvernul n-are bani si despre aluziile la "asa-zisii" investitori, o sa spun doar atat -- in Romania ultimilor 20 de ani guvernele n-au avut niciodata bani, pentru de-alde noi, vreau sa zic, ca altminteri... Nici macar cand economia crestea anual cu 5-7%. Dovada sta faptul ca au facut, an de an, deficite consistente.
Daca ar fi sa comparam capacitatea guvernelor romane de a administra banii cu aceea a unor investitori privati din categoria mentionata, as zice ca guvernele au avut constant, fara exceptie, randamente negative. Asa incat orice comparatie intre guvernul cel bun si intelept si investitorii rai, incompetenti si necinstiti este deplasata din start.
Dumitrache Viorel Adrian la 20 Mai 2010, ora 20:08
Aici tind sa ii dau dreptate d-lui Buha. Investitori sunt cei ce vin cu bani proprii si creeaza o activitate lucrativa. Ati putea mentiona, d-le Dimofte, cati bani proprii au investit ING, Allianz, sau AIG, in aceste fonduri de pensii? sau ele nu fac decat sa se joace cu banii platiti de noi la fondul de pensii? Ce garantii au dat ele statului roman ca aceste fonduri sunt bine administrate? Bancile tin depozite minime la BNR. Ce garantie echivalenta ofera acesti asiguratori?
Ion Lazarecsu la 20 Mai 2010, ora 21:57
Imi pare foarte rau despre voi, dar priviti ce a facut Bolivia, poate incet incet se va ajunge si in Europa sa se inceapa aceasta procedura de nationalizare, daca FMI nu este in stare sa faca mai multe compromisuri.
Pana la urma ei sunt in spatele globalizarii, ar trebui sa fie mai stricti cu guvernele, si mai flexibili cu oamenii.
Oricum la noi in tara pentru ca ei sa faca tot ce vor( ma refer la FMI cand a inceput privatizarea), au avut nevoie de oameni corupti, .......de care au avut nevoie ca sa-si imparta interesele. Apoi i-au lasat de izbeliste'' sa-si faca de cap si acum ne aflam in situatia in care trebuie sa platim datoriile si imbecilitatea guvernantilor.
Milu Denisa la 20 Mai 2010, ora 23:04
Pertinent comentariu, domnule Dimofte.
In aceste zile tulburi toata lumea vorbeste doar despre "suferinta" financiara a actualilor pensionari si aproape nimeni despre greutatile pe care le traiesc persoanele "active". Pe langa faptul ca trebuie sa se intretina pe ele insele - la fel ca si pensionarii - au o si mai importanta responsabilitate si anume, sa creasca si sa educe viitoarele generatii.
Si eu am parintii pensionari si stiu cat de greu le este, dar am si copii care au inceput sa lucreze inca din facultate, contribuind la bugetul din care si dl Buha sau Buhac isi primeste pensia. Nu pot fi de acord ca ei sa fie frustrati de dreptul la o pensie decenta, care a fost reglementat printr-o lege a reformei sistemului de pensii.
Grasu Cristian-Bogdan la 21 Mai 2010, ora 17:21
wow...Ma crucesc la ce se intampla...in conditiile de fata in romania vor ramane 2 optiuni: ori sa furi ori sa emigrezi.
Stimate domn Buha , nu stiu cata economie stii , si nu cred ca intelegi o realitate foarte importanta: acesti investitori care vin in romania , vin aici , angajeaza romani , care muncesc ca sa iti plateasca tie pensia. Pleaca investitorii , oricat de corect ti se pare tie , tinerii pleaca si ei, ptr ca nu au unde lucra, si pensia ta nu mai are de unde sa fie platita.

Imi place sa cred ca sunt o persoana buna , probabil emigrez :)
Daniela Roman la 22 Mai 2010, ora 12:46
Comentariul domnului Grasu Cristian Bogdan este cel mai la obiect, cel mai realist si mai pertinent.
Domnul Buhac cred ca viseaza.
Am si eu o mama pensionara si cand i-am citit ce a spus acest domn Buhac s-a inchinat.
Cum sa nationalizezi domnule pilonul II de pensii?
....da-te din drumul nostru, al celor tineri care contribuim ca dumneata sa-ti iei pensia!
Catargiu Edgar la 24 Mai 2010, ora 17:40
pe sleau astia vor ca in viitor sa ne omoare,adica imediat dupa pensionare sa murim ca alta sansa nu avem ca sa traim decent ma gindesc serios ca trebuie sa fac ceva in acest sens ca sa am ceva sigur cind voi fi la pensie daca mai ajung la ea

  Inapoi la articolul Guvernul pune la cale nationalizarea pilonului II de pensii private

Setari Cookie-uri