Comentarii pe articolul Cum sunt impozitate pensiile in tarile din UE?


Sistem european falimentar!?

la 18 Iulie 2010, ora 16:47
Citind articolul ne convingem inca odata, daca mai era nevoie, ca toti, dar absolut toti pensionarii din Eurpopa traiesc mai bine decat pensionarii din Romania. Ca unele state impoziteaza toata pensia, altele de la o anumita suma in sus (ca si la noi), cu mai multe sau mai putine trepte de impozitare..., nu prea mai conteaza atunci cand comparam pensiile altora (1000 - 5000 euro lunar) cu pensiile romanilor de sub 200 euro lunar.
Asadar, din articol inteleg (de fapt eram convins de mult) ca in occident economia de piata, concurenta asigura bunastarea cetatenilor sai. Ca statul este procupat de protectia cetateanului. Printre randuri deducem ca asa ar fi normal sa fie si la noi si nu trebuie sa inventam ceva original.
Mi-aduc aminte de perioada de dinainte de 1989 cand un profesor la universitate ne explica foarte frumos cum functioneaza economia de piata, cu concurenta regleaza piata in corelatie cu cererea si oferta si asa mai departe. Ca studenti ne intrebam cum oare acestui profesor (ca si altii de altfel) nu-i era teama de securitate, de partid... Intelegeam doar la sfarsitul orei cand profesorul incheia cu o pledoare de 1 minut in care elogia politica partidului comunist in frunte cu al nostru conducator iubit si ne asigura ca "sistemul capitalist, imperialist si exploatator este in plina putrefactie si depasiat istoric de problemele actuale ale omenirii.
De ce mi-am amintit? Pentru ca asa se incheie si acest articol. Cititi si convingeti-va:
"Sa nu omitem insa ca modelul social european se dovedeste cu fiecare an care trece falimentar..."
Felicitari! E un subiect greu dar reusiti sa nu suparati actualul partid de guvernamant care vrea sa scape de pensionari prin a le scurta zilele, amenintandu-i zilnic cu scaderea pensiilor (direct sau prin supraimpozitare), tratandu-i ca pe hoti, ca pe intretinuti, un balast al societatii...
Asa ca modelul social european o fi falimentar, dar cel romanesc este jalnic si de neadmis pentru o natiune care stie sa munceasca si are nevoie de siguranta si de seriozitate ca de aer. Nesiguranta ucide mai repede pensionarii decat bolile specifice batranetii.

  Inapoi la articolul Cum sunt impozitate pensiile in tarile din UE?

Setari Cookie-uri