Comentarii pe articolul De ce merg romanii la concerte in strainatate: Cele mai cautate spectacole


snobul parvenit și România sec. XXI

Paliga Sorin la 20 August 2010, ora 14:14
Principalul motiv e snobismul și parvenitismul. Snobul parvenit, categorie destul de numeroasă și cu bani mulți, nu se simte bine la Ateneu ori la Sala de concerte radio, unde-l cunoaște lumea și, evident, adoarme după 10 minute de Bach ori de Beethoven. Se face de rîs. Undeva peste hotare, unde nu-l cunoaște nimeni și, dacă l-ar cunoaște, nu ar da doi bani pe el, se simte bine. Plus că, ajuns acasă, are ce povesti amicilor: bă, am fost la Viena, bă ce săli de concert au ăia, nu ca la noi, jeguri etc. etc.
Eu, profesor, nu m-am putut duce la Festivalul Enescu deoarece nu am avut bani de bilete. Acum, prin grija marilor și înțelepților conducători, am și mai puțini, mulțumesc frumos.
E o diferență, nu? De ce m-ar aprecia pe mine parvenitul de Dîmbovița? Ce-i pot oferi eu lui? „Pfui, profesor amărît de România, fi-meu, dom’le, studiază la Roma, la Londra...” Sună altfel, nu?
Urez succes firmelor de turism care foeră pachete snobilor parveniți din România, au mulți bani și, cum altfel, fac o minunată propagandă României.
Felicit Wall Street Romania pentru asemenea inspirate comentarii.

  Inapoi la articolul De ce merg romanii la concerte in strainatate: Cele mai cautate spectacole

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile