Comentarii pe articolul Irlanda, in genunchi: CEL MAI MARE BAILOUT DIN ISTORIE [UPDATE]


F ciudat

Fenesan Delia la 22 Noiembrie 2010, ora 10:11
Ma tot intreb de unde au FMI, UE si Banca Central Europeana atat de multi bani sa finanteze si imprumute atat de multe tari?????? E ceva extrem de ciudat! Probabil noi vom ajunge mult mai rau decat Irlanda.Din punctul meu de vedere nu e normal sa pui situatia unei tari la vederea "observatorilor"internationali.E o metoda de a-si justifica majorarile de taxe? De unde pana unde toata tarile au intrat in criza si FMI, UE au mereu bani de finantat tari si de oferit imprumuturi? Au descoperit o mina de bani? De unde aceasta sursa inepuizabila de finantare? Nu e ciudat?
Teodorescu Mihai Eduard la 22 Noiembrie 2010, ora 10:48
sunt fabrici de bani. tiparesc oricat de multi bani au nevoie sa ingenuncheze cate tari doresc ei. cautati pe internet sa vedeti cum "lucreaza".
Sandu Gabriel la 22 Noiembrie 2010, ora 10:59
FMI este o intitutie la care toate statele membre FMI contribuie, in functie de puterea economica. Desigur SUA are cea mai mare contributie.

Mecanismele financiare bugetare sunt destul de transparente. Daca statul trebuie sa dea bani pentru a salva banci de la faliment pentru ca altfel s-ar pabusi toata economia, acei bani trebuie sa se intoarca de undeva. De exemplu din taxe.

De exemplu Daca tu Draga delia, decizi sa iti ajuti mama/fata sa isi plateasca o obligatie pentru ca altfel ar putea pati ceva urat, trebuie sa te imprumuti la randul tau, daca nu ai bani in buzunar si apoi sa arati creditorului ca ai de unde plati (iti mai iei un job). Aici Irlanda e Delia, mama e sistemul bancar, al doilea job inseamna taxe mai mari.

nu e fair, dar e strict decizia ta daca vrei sau nu sa o faci.

  Inapoi la articolul Irlanda, in genunchi: CEL MAI MARE BAILOUT DIN ISTORIE [UPDATE]

Setari Cookie-uri