Comentarii pe articolul Ce se ascunde in spatele preturilor umflate la benzina?


O explicatie la fel de credibila ca Guvernu'

Stoian Marius la 13 Ianuarie 2011, ora 09:37
De explicatii docte privind cauzele sunt satul. Mai bine veniti cu solutii. Dar, stai..... nu avem ce face: toate companiile care aduc benzina in Romania sunt STRAINE! Ce interes au sa lase pretul jos? Bananierii cumpara oricum! Solutia ar fi infiintarea unei companii de stat, care sa prelucreze numai titei intern sau adus direct din tarile arabe, la preturi reglementate si care sa aplice presiune pe piata locala a preturilor la carburanti. Atunci sa vezi concurenta.
Sper sa publice comentariul. De regula le cenzureaza.
A inca o solutie: Sa vina REGELE inapoi, sa scoata tara din mainile comunistilor si sa reinventeze teapa de lemn a lui Tepes.
Hurban Claudiu la 13 Ianuarie 2011, ora 11:48
Este mentionata in articol creseterea pretului barilului pe piata internationala...se prea poata, insa cred ca trebuie mentionat pretul de la pompa atunci cand barilul de petrol a atins maximul sau istoric (147$/baril). Din ceea ce tin eu minte, pretul benzinei de la aceea data nu depasea 4.5-4.7 ron. Mai mult decat atat, sunt unii care pun cresterea actuala a pretului pe seama fluidizarii cursul de schimb. In aceeasi nota, as dori sa readuc aminte ca in 2008 dolarul era cotat tot in jurul valorii de 3-3.3 ron. Ba chiar dolarul s-a devalorizat la spre sfarsitul anului 2008.
In consecinta, actualul pret tine doar de dorinta companiilor de a alinia pretul la nivelul UE, si eventual o crestere rapida a profitului.

  Inapoi la articolul Ce se ascunde in spatele preturilor umflate la benzina?

Setari Cookie-uri