Comentarii pe articolul Renault vrea sa produca 100.000 de masini electrice pana in 2015


masinile electrice

Marius la 27 Iunie 2008, ora 09:59
masinile electrice
Nu prea vad avantajele unei masini electrice, poate doar din punctul de vedere al mediului. Pe langa faptul ca nu au o autonomie mare (poate se rezolva in timp aceasta problema), pretul energiei electrice este foarte mare. Deci, ce luam pe mere, dam pe pere.
Cristian Lungu la 27 Iunie 2008, ora 11:25
Ar trebui facut un calcul de costuri la 100km parcursi, luand in calcul doar pretul combustibilului (curentului absorbit din retea la incarcarea bateriilor). Din pacate inca nu avem (sau nu stiu eu) date privind curentul absorbit din retea necesar parcurgerii unei distante de 100km. Dar, se pot face ceva calcule aproximative, tinand cont de puterea motoarelor electrice ale unei masini existente....
Petcu Sergiu la 1 Iulie 2008, ora 09:42
Exista evidente privind consumurile relative ale retelelor de transport in comun. Daca nu sunt suficient de concludente, instalarea contorului de energie pe autovehicol nu este o fantezie, este posibila si chiar foarte ieftina. Solutia ar oferi o imagine reala si ar permite o evaluare statistica a utilitatii transportului pe liniile deservite, cu posibile influente asupra pretului serviciilor pe reteaua de transport in comun, al ofertei producatorilor de alternative privind numarul pasagerilor transportabili, cu vehicole segmentabile care sa premita o facila cuplarea utilitatilor si decuplarea balastului dupa caz, precum si ca baza de date pentru o evolutie controlata a exploatarii liniilor respective. In ultima instanta totul depinde de dorinta reala de eficientizare a transportului si nu atata de modernizarea lui ce tine de multe ori loc de afisare a abilitatilor manageriale in timpul campaniilor electorale.
Calculul puterii specifice consumate in raport cu sarcina transportata si distanta, poate defini o tinta de atins, asa cum se procedeaza in competitiile sportive, dar la nivel utilitar, unde nu este normal sa te plimbi cu mijlocul de transport ne incarcat la capacitatea economica sau profitabila daca vreti.

  Inapoi la articolul Renault vrea sa produca 100.000 de masini electrice pana in 2015

Setari Cookie-uri