Comentarii pe articolul Isi revine economia? Afla sentimentul oamenilor de afaceri


despre cresterea economica

la 16 Februarie 2011, ora 21:52
Care ar fi motoarele cresterii economice? Consumul privat a fost redus prin scaderea puterii de cumparare determinata la randul ei de reducerea salariilor si pensiilor! Investitiile directe inca modeste! Exportul? A fost o crestere a sa pana in trimestrul IV cand s-a constatat o reducere a productiei pe ansamblul Uniunii Europene! Pentru ca suntem dependenti in proportie de 80% de comenzile din UE! Oferta de productie? Redusa datorita disparitiei si slabiciunii unor IMM -uri? Impozitul minim a determinat disparitia multora dintre ele! Peste 200 mii! Si atunci? Putem vorbi din punctul meu de vedere doar de un inceput de pozitionare pentru startare! Atat!
Bolos Bradut la 17 Februarie 2011, ora 01:19
O crestere de 1% este posibila pur si simplu din finalizarea insolventelor incepute in 2008 si repunerea activelor in activitate. O crestere de 1% poate fi generata si de disparitia impozitului forfetar. O crestere de 1% poate fi generata si de o crestere marginala a creditarii pentru afaceri. Si cel mai important, o crestere de 1% este posibila daca avem in vedere ca s-au finalizat investitiile directe incepute in perioada 2006-2008 si au inceput sa produca.
1% inseamna foarte putin, nimic sau chiar minus in buzunarele consumatorilor, , dar inseamna enorm din punct de vedere al increderii investitorilor, si asta poate genera o crestere semnificativa in 2012-2013.
Balau Corneliu la 17 Februarie 2011, ora 17:36
Economia nu-si revine nici in 15 ani oameni buni, de fapt ce ne intereseaza, crestere economica sau bunastare, nivel de trai ridicat. Ar trebui reindustrializata tara asta si apoi mai vorbim de PIB pe crestere.

  Inapoi la articolul Isi revine economia? Afla sentimentul oamenilor de afaceri

Setari Cookie-uri