Comentarii pe articolul De ce nu vom intra in zona euro: 7 motive


Ce se intampla cu statele care ies din zona Euro?

Nicolae Valentin la 27 Mai 2011, ora 08:46
Daca unul sau mai multe state decid sa revina la fostele monede nationale cum va fi afectata zona Euro ? Mai putem vorbi de Euro peste cativa ani ?
Daca un stat renunta la Euro, cum va face conversia in vechea moneda nationala ?
Ce s-ar intampla cu toti Euro de pe piata in cazul in care Germania ar reveni la marca ?
Bolboceanu Alexandru-Claudiu la 27 Mai 2011, ora 10:13
Cred ca daca Germania va reveni la marca, euro se va duce....,iar dolarul va deveni din nou cea mai puternica moneda
Cosa Adrian-Francisc la 28 Mai 2011, ora 15:24

Revenirea la vechile monezi nationale ar produce o reconfigurare in calsamentul monezilor.Bineinteles marca germana ar fi lider incontestabil al Europei , tianand cont de puterea economica si de contributia acestei tari la zona Euro. Germania a contribuit enorma la dezvoltarea zonei estice germane in vederea alinierii acesteia la standardele Germaniei de Vest.De asemenea efortul financiar cel mai mare din zona euro,a avut-o Germania, iar dezintegrarea acesteia ar insemna un respiro enorm pentru ea. Nu trebuie scapat din vedere dezvoltarea puternica a Poloniei, stat din Europa centrala care a avut cel mai putin de suferit in urma crizei modiale. Desvoltarea puterncia a acesteia , indeosebi in ceea ce priveste industria si agricultura , face ca in acest moment peste 80% din consumul intern sa fie asigurat din resurse interen-lucru deloc de neglijat. Astfel ca zlotul polonez s-ar prefigura ca a doua moneda puternica in clasamentul european. Tarile rezultate din destramarea Cehoslovaciei ar fi si ele in zona cu monede puternice. Italia -desi populatia a tot cochetat cu ideea retragerii - nu ar fi printre tarile castigatopare , moneda italiana -lira- aparand ca o moneda mai slaba decat in perioada intrarii in zona euro.De asemena Olanda ar fi " castigatoarea"unui gulden sanatos (moneda mai sanatoasa ca moneda vecinilor belgieni).Un impact serios ar fi asupra francului elevetian"neutru", prin mutatiile lichiditatilor cantonate in aceasta tara in perioada izbucnirii crizei si relocarea acestora in zona marcii germane , si in zonele tarilor stabile din punct de vedere financiar.Cred ca s-ar relansa o nopua competitie intre economiile natiunilor mputernice si pe total fiecare natiune ar fi mai competitiva nefiind dirijata de planurile zonei euro dictate de interesele marilor puteri care in momentul actual fac jocurile , bineinteles cu costuri mari pentru ele.Vorbesc despre contributia statelor puternice din zona euro care acum sunt puse in fata unor probleme in anumite zone ( Grecia, Spania,Portugalia si ce mai apare..)pe care le vor rezolva( daca?!!) prin eforturi financiare pe masura. Imi este teama ca aceste manevre de moment se vor dovedi ineficiente si cheltuielile inutile deoarece nu in fiecare tara periclitata se vor putea implementa masurile cuvenite si agreate de cei din conducerea zonei euro, si rezultatele nu vor fi cele scontate.In acest caz se va utiliza pana la urma planul B, din planul initial de formare a zonei Euro ,adica planul care se va utiliza in caz de esec al continuarii acestui fenomen- zona EURO.

  Inapoi la articolul De ce nu vom intra in zona euro: 7 motive

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile