Comentarii pe articolul Premiile pentru jurnalism economic Florin Petria: Wall-Street.ro, castigator in categoria Macroeconomie


Florin Petria

Dimofte Catalin la 21 Iunie 2011, ora 01:27
Felicitari Anei Sabiescu.
Premiul este meritat, in opinia mea, dar, fara sa minimalizez meritele Anei, eu as vrea sa adaug cateva cuvinte despre cel in memoria caruia Piata financiara a facut nobilul gest de a infiinta acest premiu. Pentru ca, inevitabil, timpul curge si, la fel de inevitabil, tot mai putini vor fi cei care-si amintesc cine a fost Florin Petria.
Florin Petria ar fi considerat astazi un jurnalist "de moda veche". Nu atat din cauza varstei pe care ar fi avut-o, cat, sa fiu iertat, din cauza rigiditatii principiilor de la care nu abdica si a lipsei de disponibilitate pentru compromisuri.
Un jurnalist si, poate mai mult decat atat, un analist innascut, si nu facut, a carui formatie "reala" -- ca multi altii din primul val post-decembrist, Florin nu fusese "scanteist", ci avea formatie inginereasca -- i-a fost de mare ajutor intr-un domeniu din pacate mult prea obisnuit cu cantatul dupa ureche.
Mai presus de asta insa, daca ar fi sa caut un singur cuvant care sa-l descrie, Florin a fost un luptator, Luptatorul, un om energic si cu o uriasa putere de munca, dotat deopotriva cu entuziasm si cu acea sanatoasa doza de scepticism pe care profesia o cere... si tocmai de aceea un om incomod multora. Un om mic, dar atat de mare si cu o modestie pe masura.
Cu atat mai meritoriu este rezultatul muncii sale, alaturi de dl. Sandoiu si, desigur, de o intreaga echipa -- un grup media care s-a incapatanat sa ramana independent si care nu s-a impus prin linguseala, ci prin rigoare analitica. Un grup media si o echipa care pur si simplu n-au putut fi ignorate.
Din cate stiu, Florin nu si-a dezmintit reputatia si a luptat si cu boala cu aceeasi energie, pana in ultima clipa. Ultima batalie si singura pe care a pierdut-o.
Poate, candva, Piata Financiara va scoate si un volum memorial cu cele mai bune articole ale lui Florin. O astfel de lucrare ar deveni, cu siguranta, manual de jurnalism economic.

  Inapoi la articolul Premiile pentru jurnalism economic Florin Petria: Wall-Street.ro, castigator in categoria Macroeconomie

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile