Comentarii pe articolul Lovitura fara precedent: SUA pierd ratingul de top AAA [Update 2]


default ?

Paladii Alexandru la 6 August 2011, ora 10:38
ashteptam luna august de prin mai ... :) vedem ce ne va aduce spetembrie ... 11 septembrie :)
Ilies Teodor la 6 August 2011, ora 10:55
cu asa o datorie si AA e prea mare
Mica Ovidiu-Emilian la 6 August 2011, ora 12:01
TRI... A, NON?
Cu aiasta, nici de șagă, nici desagă...

Try boon!
la 6 August 2011, ora 12:49
sa se imprumute la FMI, cum a facut Basescu cel Jucator! sa vad daca natiunea americana inghite tot ceea ce ne-au facut noua acesti guvernanti de ...nimic!
Aunt Sam la 6 August 2011, ora 16:34
Oricum, 1Q Sum era in default de prin anii 70 de cand au inceput sa majoreze anual plafonul de indatorare. Tot de pe atunci americanii au inceput sa lucreze la 2 servicii pt plata datoriilor. Cand nu vor mai face fata nici asa...
Bula Ion la 6 August 2011, ora 16:42
Ma bucur foarte mult ca MAREA EXCROCHERIE (jidaneasca) MONDIALA a inceput sa iasa la lumina.
Ma si mir cum au reusit sa prosteasca o lume intreaga in halul acesta.
Daca ai putin bun simt nu trebuie sa fi specialist in finante si economie ca sa iti dai seama de aceasta MEGA EXCROCHERIE a dobanzii (cametei) care creste proportional (exponential) in timp si a practicii rezervelor fractionale (care creaza "valoare fictiva" din nimic si care apoi trebuie restituita sub forma de "valoare reala" hraparetilor si lacomilor bancheri (CAMATARI).

Mecanismul de actiune prin care clica de bancheri mondiali (camatari) actioneaza este extrem de simplu:
Mai intai tiparesc hartii (fara nici o valoare) pe care le denumesc BANI.
Imprumuta cu dobanda (camata) aceste hartii carora li s-a atribuit o anumita valoare (oricum mai mare decat cea reala) o anumita perioada de timp (ani, zeci de ani).
Apoi prin diferite manevre subterane incep sa retraga aceste hartii din circulatie si iata CRIZA.
Cei care au fost imprumutati sunt obligati sa restituie banii (hartiile) plus dobanda, dar acestia nu mai sunt in circulatie atatia cati ar trebuii si atunci bancile (bancherii = camatarii) iau cu japca bunuri si valori reale cu care s-a garantat.
Oricum, chiar de la inceput hartiile aflate in circulatie (valoarea fictiva) este mai mica decat cea care trebuie data inapoi deoarece s-a pus dobanda.
Pt. a compensa intr-o anumita masura ac. dobanda trebuie sa se creeze o valoare reala (un lucru, un produs, un serviciu) dar care va trebuii sa aiba un pret mai mare decat cel real pt. a putea acoperii dobanda. Astfel cei care au nevoie de acel produs vor trebuii sa plateasca un pret mai mare, puterea lor de cumparare scade (inflatia creste) si astfel ei devin mai saraci. Se creaza astfel un cerc vicios prin care cei saraci devin si mai saraci iar cei bogati (camatarii) devin si mai bogati.
Acesta este mecanismul prin care au fost ingenunchiate (acaparate) tari si natiuni intregi.
Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste ce va venii ca nu va fi usor.

Banii trebuie folositi exclusiv ca mijloc de schimb (a valorilor reale) si nu pt. alte "inginerii
financiare" (camata, specula, etc.) care mai devreme sau mai tarziu duce economia la dezastru si face ca toti oamenii care muncesc cinstit sa devina datori vanduti si sclavii camatarilor.

P.S.
Peste tot se vorbeste de datornici si datoriile lor :
FATA DE CINE?
CINE SUNT CEI CARE AU ADUS O LUME INTREAGA IN FALIMENT?
CINE SUNT?
V-ati pus aceasta intrebare?

Citiți mai mult: Administrația Obama, despre tăierea ratingului: o eroare de 2.000 de mld. $ - Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/reactia-washingtonului-la-taierea-ratingului-sp-nu-are-credibilitate-940790.html#ixzz1UFvmQYM0
EVZ.ro
Ivascu Silviu la 6 August 2011, ora 17:00
nu cred ca economia statelor unite se poate prabusi . Asta va atrage automat prabusirea chinei - cel mai mare creditor al sua . la ora asta dolarul este o moneda universala.
ce se va intimpla? vom ajunge sa facem troc ca in antichitate?

  Inapoi la articolul Lovitura fara precedent: SUA pierd ratingul de top AAA [Update 2]

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile