Comentarii pe articolul Invatacelul Boc: Un model al austeritatii. Ce parere ai?


Oare este Boc un model de austeritate?

la 16 August 2011, ora 17:23
Probabil ca cei de la FMI s-au uitat doar ca se "taie" o parte din cheltuielile bugetare. Adica de le cei MULTI care au putine surse de venituri: salarii, pensii, indemnizatii. De ce nu se taie din unele asa zise "investitii"? Adica gondola din Parang echivalentul ajutoarelor pentru mame pe o perioada de 4 ani. De ce nu se taie "resursele financiare" care se consuma pentru terenuri de sport, piscine in comune unde nu exista tineri care sa utilizeze aceste investitii? De ce nu a stabilit "invatacelul" care sunt prioritatile si strategiile nationale care creeaza - pe termen mediu si lung - cele mai multe locuri de munca cu investitii minime? Austeritatea inseamna sa "dramuiesti" cu grija resursele minime pe care le ai la dispozitie? De ce nu are interes "invatacelul" sa colecteze mai multi bani de la firmele care nu isi platesc obligatiile fata de bugetul de stat? Nu e dificil de creat mecanisme de functionare - pe timp de criza - dar trebuie sa se ocupe cineva de aceste aspecte. Adica, primul ministru care poate sa faca ceva. Numai ca AR TREBUI SA VREA SA SE FACA CEVA. Numai ca mai usor se manipuleaza o populatie saracita. "Invatacelul" austeritatii ar trebui doar sa fie un bun "gospodar"- si nu este. PS. S-au cheltuit o "gramajoara" de bani cu vizita in China. Cate de bine a fost pregatita vizita din China si cate contracte s-au incheiat?
Adrian Dumitrescu la 16 August 2011, ora 17:57
Asa e, saracita rau.... numai cifrele din micul concediu spun mult...si dc ne trubuie asa MULTI bugetari, ce fac ei pentru noi (exceptand doctorii, politia-asa si asa-,profesori cu 4h pe zi, in rest?.. mii de ANAF-isti, garzi de mediu care cauta nod in papura, garzi financiare, etc etc etc, faci un sistem contabil simplu, aplici procente la adusul comercial, si reduci cel putin 25%, din neproductivi, bugetari sau nu, dar ce guvern ar aproba asta PDL, USL, UDMR, PC....etc... nici unul, banii multi sunt acolo nu aici.
Dan la 22 August 2011, ora 13:10
Mda.. hai sa reducem si mai mult "ANF-istii" "gardistii si alte natii, ca is prea multi ei cati sunt.. in jur de 29.000 la toata populatia RO (cat a mai ramas) de aprox 22 mil. + cei nerezindenti,"afaceristi" proeperi (chinezi, arabi, si alte nationalitati ....deci sa mai reducem procentul 0.1% ca e prea mare.. nu?? Inca nu e destula evaziunea de 30 -40% (oficiala!!, ca cea reala e undeva peste 50 % ) hai sa ii trimitem pe toti acasa ca sa poata "afaceristii" din Romania (a se citi "bisnitarii", ca oameni de afaceri sunt ffff putini in Romania) sa-si umple conturile personale nestingheriti de nimeni. Halal gandire! Sa se reduca numarul de angajati acolo unde trebuie sa se reduca si anume in marile regii/companii nationale (acolo sunt diferenta de bugetari de la 29.000 la 1.2 milioane ), unde nici macar nu s-au redus salariile in anii acestia de criza spre deosebire de cei de la ANAF , GF GM etc) Sau sa se privatizeze asa cum tot "canta" guvernantii, dar nu fac nimic in sensul asta.

  Inapoi la articolul Invatacelul Boc: Un model al austeritatii. Ce parere ai?

Setari Cookie-uri