Comentarii pe articolul Munca-i rupta din Rai: Vezi povestea unei intreprinzatoare, cititoare Wall-Street.ro


DA si NU

Horatiu la 1 Septembrie 2011, ora 09:43
In multe privinte doamna are dreptate, chiar daca generalizeaza cu darnicie: nu toti muncitorii fura, beau si lenevesc. Nu este insa adevarat ca nu exista forta de munca calificata. Ea exista, dar in nici un caz nu va munci pe salariul minim (pe cartea de munca), si cu ceva plusuri "la negru". Nu mai vorbesc de contributii sociale neplatite, declaratii nedepuse, etc. Cunosc cazuri de muncitori calificati buni, care castiga 3.000-4.000/luna, deci au motivatie. Poate doamna nu are habar cat castiga un sudor bun, "afara". Sa mai zic de "domnisoarele specialiste in resurse umane", care n-au nici o competenta in a aprecia cat de bun (sau nu) este un sudor, inginer, sau orice ? Cine este responsabil (conform ISO 9000) de bunul mers al intreprinderii ?
Poate ca o redirectionare a profitului nu spre o masina personala de lux, (sau alte moduri de sifonare in folosul propriu), ci spre niste salarii decente, i-ar aduce mult ravnitii angajati cu inalta calificare, care sa-i realizeze intr-adevar, marfa de export.
Si credeti-ma, in privinta confectiilor metalice pt. export, vorbesc in perfecta cunostinta de cauza (din toate punctele de vedere) despre fenomen.
Victor Trifan la 1 Septembrie 2011, ora 15:30
Foarte corect. Omul nu (mai) munceste fara o motivatie corespunzatoare. Si cum cea mai buna motivatie din lume sunt banii, personal nu pot acuza un om prost platit ca nu face treaba cum trebuie.
Mi-am renovat recent apartamentul. In primele 3 zile toti cei 4 muncitori au dat dovada de lene, betie si manopera proasta. Am schimbat tactica. Am oprit lucrul si le-am dat liber in ziua aceea. Le-am promis dublarea sumei celor care vor venii de a doua zi sa munceasca responsabil si fara alcool, dar si lipsa totala a platii daca la final treaba va fi de proasta calitate. Sa aleaga si sa se hotarasca.
S-au intors 2. Au terminat renovarea repede si bine. Le-am platit dupa promisiune si i-am si recomandat altora.
Deci, se poate cand termenii agreementului sunt clari, irevocabili si mai ales respectati de ambele parti.

  Inapoi la articolul Munca-i rupta din Rai: Vezi povestea unei intreprinzatoare, cititoare Wall-Street.ro

Setari Cookie-uri