Comentarii pe articolul Brevete si marci made in Romania - exista piata sau NU?


Brevete si marci made in Romania - exista piata sau NU?

Gabriel Marius la 28 Octombrie 2011, ora 10:53
Din pacate Romania este un fel de No Mans Land! la capitolul asta.
Eu cunosc un caz tipic de excrocherie plecata de la aceasta realitate de fapt si anume un individ Groza din Cluj care inscriptioneaza pe textil in special tricouri gen suveniruri turistice si le vinde prin tara (Sighisoara, Bran, ...) si-a inregistrat o marca Dracula la OSIM dupa care a inceput sa ceara bani de la toti cei care activeaza in domeniu si vand produse care au inscripionat cuvantul Dracula sustinand ca doar el are exclusivitate pentru intreg cuvantul Dracula (ceea ce este o aberatie deoarece la momentul in care el si-a inregistrat marca Dracula mai erau inregistrate si active cel putin 2 marci Dracula care cuprindeau si domeniile pe care le avea inregistrate si Groza) si culmea le dadea si factura dar ei in naivitatea lor chiar il credeau sau chiar daca nu il credeau preferau sa plateasca decat sa consulte un specialist.
De fapt el le vinde dreptul de a folosi sigla lui si astfel din punctul lui de vedere totul era OK.
In ceea ce priveste OSIM-ul se misca cu viteza unui melc asa ca pot trece si ani pana sa reusesti sa inregistrezi o marca la ei si va spun asta din experienta unuia care a trecut prin asta.
Grecu Andrei la 28 Octombrie 2011, ora 14:35
posibil ca ceilalti doi care si-au inregistrat marca asemanatoare cu cea a domnului respectiv, sa nu aiba activitate, iar dupa raspunsul dat de AMA este foarte probabil sa aiba drept de exclusivitate!

  Inapoi la articolul Brevete si marci made in Romania - exista piata sau NU?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile