Comentarii pe articolul Notarii, despre cum poate fi instrainat dreptul de proprietate asupra unui imobil


Taxe, impozite

Daniel la 1 August 2008, ora 07:52
Taxe, impozite
Bine, dar daca este o donatie de exemplu ? Atunci ce taxe sau onorarii se mai platesc sau de ce sa mai platesti impozit ?
Ilinca la 1 August 2008, ora 09:22
Daniel,
La donatii nu se plateste impozit. Se plateste doar onorariul notarului. In acelasi timp, nu ai putea sa dai in judecata pe cineva ca sa-ti doneze ceva, articolul la care comentam se refera doar la vanzari.
Nicolae Hariuc la 1 August 2008, ora 10:22
Oare acest articol este consecinta unui recent reportaj de la stiri referitor la transmiterea unui imobil fara autentificarea contractului de vanzare-cumparare? Cine doreste sa cumpere un imobil si avanseaza sume importante in acest scop consider ca va face si o atenta verificare a documentelor care atesta dreptul de proprietate al vanzatorului. Obligativitatea inregistrarii in termen de 15 zile a contractului de vanzare-cumparare la autoritatile fiscale subzista indiferent daca acest contract este autentificat sau nu. Este adevarat ca notarii percep impozitul (sper sa nu ma insel) insa in niciun caz nu cred ca ar fi periclitata siguranta circuitului juridic intrucat, asa cum exista avocati care stampileaza orice act fara verificari prealabile, asa sunt si notari urmariti penal pentru infractiuni cu privire la diverse tranzactii imobiliare. Apreciez ca reactia notarilor este generata de o potentiala pierdere a unor venituri importante mai ales in contextul actual al pietei imobiliare. Orice tranzactie imobiliara mare se face dupa ce in prealabil o echipa de avocati face verificari amanuntite ale documentelor ce atesta dreptul de proprietate al vanzatorului si care asista ulterior clientul si la efectuarea propriu zisa a tranzactiei, notarul pur si simplu punand o stampila. Doar ca este o stampila foarte scumpa.
Solly Anghel la 1 August 2008, ora 11:08
De ce prestatia notarului se plateste in functie de valoarea evaluata a bunului vandut (sau transmis prin testament) si nu in functie de munca efectuata? Metoda mi se pare o smecherie aberanta.
Roman Elena la 1 August 2008, ora 14:46
Nu cunosc niciun notar pricajit; e de inteles ce efect au taxele exagerate puse pe niste documente pe care le printeaza din calculator cu oarece ajustari facute intr-un minut doua, si zecile de milioane muncite de noi "zboara cat ai clipi". Ce sa mai discutam, legile noastre din ROMANIA sunt facute cu portite la care au chei doar cei din "lumea buna". Poate o sa vina soarele si pe strada noastra !

  Inapoi la articolul Notarii, despre cum poate fi instrainat dreptul de proprietate asupra unui imobil

Setari Cookie-uri