2 / 4

Investitii de 36 de milioane de euro in rafinarie

Anul viitor, rusii vor investi in total 45 de milioane de dolari, restul banilor fiind directionati catre rafinaria Petrotel-LukOil. “Investitiile de 36 de milioane de euro in rafinarie vor fi facute pentru siguranta tehnica, ecologie si calitatea produselor”, a declarat Andrei Bycenco (foto), directorul AOA LukOil din Moscova.

Anul acesta, compania petroliera rusa a investit 100 de milioane de dolari in programe de modernizare, care au presupus trecerea la productia de carburanti Euro 5. In perioada decembrie 2008 – februarie 2009, activitatea rafinariei a fost intrerupta pentru revizii tehnice si modernizarea instalatiilor. Efectele intreruperii activitatii s-au resimtit la nivelul vanzarilor pe segmentul corporate, apreciaza Tampiza. Managerul nu a oferit detalii despre scaderea incasarilor pe acest segment, ci doar a precizat ca au fost clienti care au migrat de la corporate la retail. Pe segmentul de retail, scaderea inregistrata a fost de 5%, echivalentul a 570.000 de tone de carburanti vandute in benzinarii.

Seful LukOil Romania a mai spus ca desi criza a impactat veniturile companiei, nu s-au luat masuri de disponibilizare de personal sau de micsorare a salariilor. "Nu vom apela la aceste masuri nici in viitorul apropiat", a subliniat Tampiza. Masurile de reducere a costurilor s-au axat pe micsorarea cheltuielilor administrative, a celor cu mentenanta, cu deplasarile si protocoalele, dar si bugetul de publicitate a fost afectat.

Cheltuielile suplimentare (bugetul de publicitate este stabilit de compania-mama) de publicitate ale LukOil Romania au fost de 2,5 milioane de euro, a mai spus Tampiza. Banii sunt destinati implementarii noilor carburanti Ecto, disponibili in varianta Ecto 98 si Super Diesel. In prezent, noii carburanti se gasesc in cadrul a 70 de benzinarii, urmand ca distributia lor sa se extinda la un numar de 167 de statii din cele 310 detinute de grupul petrolier in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri