1. Foloseste noile tehnologii

1. Foloseste noile tehnologii

Vine o vreme in viata noastra cand, orice am face, ne afundam in cheltuieli neprevazute si, ca urmare, nu reusim sa ne tinem deloc de planul nostru de economisire. Totusi, avem la indemana diferite trucuri ca sa economisim si sa ne bucuram apoi de beneficiile unui cont de economii bine aprovizionat: vacante in tari tot mai exotice, o casa mai mare sau o noua afacere.

Daca ti se pare greu sa aduni de fiecare data bonurile, iar seara sa stai sa faci evidenta cheltuielilor, afla ca exista aplicatii de mobil care iti calculeaza castigurile, facturile, datoriile, dar si cat poti economisi intr-o luna. Sunt usor de folosit, tot timpul la indemana si poti vedea in timp real situatia ta financiara, plus cat ai putea economisi, din trei butoane si un "save".

Articol publicat initial in comunitatea unasiuna.ro.

Sursa foto: Shutterstock / colorful application icons

2. Redu cheltuielile

2. Redu cheltuielile

Timp de 30 de zile, noteaza fiecare ban pe care l-ai cheltuit. Pastreaza fiecare bon aferent cumparaturilor sau platilor zilnice, apoi, la sfarsitul zilei observa pe ce s-au dus banii: cafea, tigari, mancare, servicii de tot felul. La finalul lunii, vei observa cu surprindere de cate dintre produsele de pe lista de cumparaturi te-ai fi putut lipsi.

Sursa foto: Shutterstock / a woman with unpaid bills has many debts

3. Micsoreaza facturile lunare

3. Micsoreaza facturile lunare

Poate ca in vremurile bune din punct de vedere economic ti-ai facut un abonament generos la telefonul mobil ori la internetul prin cablu. Intereseaza-te de noile oferte – intotdeauna vei gasi una mai avantajoasa, adaptata buzunarului tau. Poti renunta, de exemplu, la abonamentul lunar telefonic in favoarea unei cartele pe care s-o reincarci doar la nevoie.

Sursa foto: Shutterstock / Sad, depressed young couple paying bills

4. Vaneaza reducerile din magazine

4. Vaneaza reducerile din magazine

Nu-ti cumpara haine in varf de sezon, pentru ca le vei gasi de trei ori mai ieftine la o luna de la lansarea colectiilor in magazine. Ofertele promotionale de tipul 3 in 1, cupoanele de reducere valabile de ziua ta sau voucherele online sunt si ele tot atatea alternative economice care iti vor salva bugetul.

Sursa foto: Shutterstock / window display with text SALE in a shop

5. Planifica-ti din timp vacantele

5. Planifica-ti din timp vacantele

Stii cum se zice - "Sa-ti faci vara sanie si iarna car". Asa si cu vacantele – cauta cele mai bune oferte cu un an sau maximum sase luni inainte de a pleca spre destinatia vizata, pentru ca o oferta programata din timp poate costa si de doua ori mai putin decat una „last minute“. Nu schimba agentia in fiecare an – clientii fideli se bucura adesea de reduceri substantiale.

O alta varianta ar fi sa calatoresti in extrasezon (fie inainte de sarbatori, fie imediat dupa sau in anotimpurile mai putin cautate). Cu putin noroc, vremea va tine cu tine si tu te vei putea bucura pe indelete de atractiile turistice, fara sa astepti ore intregi la cozi interminabile la intrarea intr-un muzeu celebru. Inca un pont: in loc sa te cazezi prin agentie, la un hotel scump, incearca varianta inchirierii unui apartament in zona: exista oferte foarte avantajoase, in locuinte cochete, unde ai parte de intimitate si te vei simti aproape ca acasa.

Sursa foto: Shutterstock / Woman on vacation looking at map