Artificii

ArtificiiArtificiile au fost inventate in China in secolul al X-lea. In prezent, 99% dintre artificiile cumparate de americani pentru a sarbatori Ziua Nationala provin din aceasta tara.

Anul trecut, americanii au cheltuit peste 250 de milioane de dolari pe achizitionarea de artificii pentru ziua de 4 iulie.

Steaguri

SteaguriCirca 60 de milioane de americani afiseaza pe 4 iulie in fata casei sau a locului unde lucreaza steagul american. Potrivit ultimelor date publicate de Census Bureau, producatorii de steaguri au avut in urma cu sase ani vanzari de 302 milioane de dolari cu ocazia Zilei Nationale.

Aproximativ 3,8 milioane de steaguri americane au fost importate anul trecut din China.

Picnic

Picnic68% dintre americani sarbatoresc 4 iulie printr-o iesire in aer liber, fie ca vorbim de un picnic sau un gratar. Anul trecut, bugetul alocat de un adult pentru o astfel de iesire s-a ridicat la circa 60 de dolari.

Potrivit National Hot Dog&Sausage Council, americanii consuma pe 4 iulie 155 de milioane de sandwich-uri hot dog.

In total, americanii cheltuie 2,4 mld. dolari pentru a organiza o iesire in aer liber de Ziua Nationala.

Bere

BereCe consuma americanii la un picnic? Bineinteles - bere. Potrivit Nielsen, americanii au cumparat anul trecut 68 de milioane cutii de bere. Costul mediu al unei navete de bere este de 20,49 dolari.

Cele mai mari vanzari le inregistreaza branduri precum Bud Light, Budweiser, Coors Light si Miller Lite.

Calatorii

CalatoriiAproximativ 40,8 milioane de americani vor calatori cel putin 40 de mile de acasa pana la destinatie cu ocazia Zilei Nationale. Cei care vor alege masina personala vor putea achizitiona benzina la un pret de 3,6 dolari per galon (masura de capacitate = 3,34 l).

Spitalizare de urgenta

Spitalizare de urgentaPotrivit autoritatilor, aproximativ 51% dintre accidentele mortale care au loc pe 4 iulie sunt generate de consumul de alcool. In plus, accidentele cauzate de artificii au reprezentat motivul pentru cele 9.600 de vizite la camera de urgenta a spitalelor americane. Costul unei vizite la camera de urgenta este de 1.318 dolari.

Cel mai scump spectacol

Cel mai scump spectacolPirotehnicienii au cheltuit anul trecut 320 de milioane de dolari pe spectacole de artificii. Magazinul de imbracaminte Macys din New York organizeaza cel mai mare spectacol de acest gen cu ocazia zilei de 4 iulie.

In acest an 40.000 de artificii vor fi lansate din patru vase de pe raul Hudson. Spectacolul va dura 25 de minute si va fi urmat de un concert sustinut de artisti precum Mariah Carey, Tim McGraw si Taylor Swift.