3 / 4

Care sunt diferentele de pret

In cazul locuintelor vechi pretul poate sa reprezinte un avantaj, sustine Marinescu, mentionand insa ca dezavantajele sunt mai multe: starea deplorabila in care se afla majoritatea blocurilor, riscul care-l reprezinta toate instalatiile, atat cele electrice cat si cele sanitare, liftul, camerele mici, baile si bucatariile nefolositoare dar si faptul ca majoritatea apartamentelor au un singur grup sanitar.

In ceea ce priveste diferentele de pret intre doua apartamente cu doua camere, unul nou si celalalt vechi, situate in zone asemanatoare, opiniile consultantilor difera.

Calin Bucur spune ca, in functie de zona, sunt diferente de 10 pana la 40%, Liviu Marinescu crede ca diferenta de pret dintre doua apartamente cu doua camere, in aceeasi zona, cu caracteristici apropiate, poate varia intre 60% si 100%, iar Laurentiu Badea este de parere ca diferentele sunt situate intre 30% si 50%.

„Calculand si TVA-ul (19%) la imobilele noi – diferentele pe metru patrat construit ( este gresit sa comparam metri patrati utili cu cei construiti asa cum fac multi «specialisti» pe piata) sunt intre 40 si 70%” , a incheiat Ionut Bordei (foto).




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri