2 / 5

Tranzactiile tot mai putine au crescut oferta de inchirieri, dar nu au scazut pretul

Potrivit monitorizarii facute de AnunturiParticulari.ro, peste 22.000 de garsoniere si apartamente cu 2, 3 si 4 camere au fost scoase la inchiriere in perioada ianuarie-noiembrie 2008, fata de 16.900 in aceeasi perioada a anului 2007.

“Desi numarul mare de oferte scoase pe piata ar fi trebuit sa duca la o scadere a chiriilor, totusi, in 2008 chiriile au continuat sa creasca, dar nu intr-un mod accelerat. Inasprirea conditiilor de creditare ipotecare a facut ca multi potentiali cumparatori de locuinte sa devina brusc potentiali chiriasi si asta a facut sa echilibreze balanta dintre oferta si cerere”, ne-a explicat Silvia Vilceanu, General Manager AnunturiParticulari.ro.

Desi, in medie, chiriile au fost mai mari cu 10% fata de toamna anului 2007, din octombrie 2008, spune Silvia Vilceanu, a inceput sa se manifeste un trend usor descendent, avand o evolutie firesca, tinand cont de efectele crizei economice, care a inceput sa influenteze si piata inchirierilor rezidentiale.

Piata inchirierilor anului 2008 s-a diferentiat fata de cea a anului 2007 printr-o oferta mult mai mare si prin includerea tot mai frecventa a unui nou tip de apartamente spre inchiriere, cele aflate in proiecte rezidentiale noi. In plus, dinamica a fost diferita, deoarece inchirieriile nu s-au facut cu aceeasi rapiditate”, explica Anda Marian, de la MediaCity.

Astfel, avand mai multe alternative la dispozitie, clientii au devenit mai selectivi, iar asteptarile lor au crescut, majoritatea cautand ofertele cu acces la piscina, jacuzzi, fitness, cu gradinite, scoli si centre comerciale in vecinatate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri