4 / 5

Ce ar putea urma in 2009

Predictiile pentru 2009 nu sunt optimiste, Silvia Vilceanu spunand ca efectele crizei se vor face simtite mai ales anul viitor, caracterizat prin invazia apartamentelor din ansamblurile rezidentiale noi ce vor fi livrate si care, in marea lor majoritate, vor fi destinate inchirierii, pe fondul blocajului ce se va manifesta pe piata vanzarilor, in lipsa creditarii.

Cu aceste apartamente oferta va creste semnificativ si, corelat cu efectele crizei economice, ce se va abate asupra intregii economii, este de asteptat ca in 2009 cererea sa scada si implicit chiriile sa scada rezonabil.

“Scaderea chiriilor se face deja simtita pe segmentul office si comercial, iar chiriile pe segmentul rezidential, teoretic, ne asteptam sa scada. Scaderea chiriilor va afecta atat proprietatile de tip apartament, cat si proprietatile din zone rezidentiale de lux, unde va scadea dramatic cererea din partea expatilor”, declara General Managerul AnunturiParticulari.ro .

Astfel, luand in calcul si tendinta generalizata de limitare a costurilor, care se manifesta in randul tuturor segmentelor economice, atunci inclusiv cererea traditionala din partea companiilor urmeaza sa scada si sa influenteze scaderea chiriilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri