3 / 4

Cine este femeia din spatele finantarilor imobiliare?

Osnad Peled are 33 de ani si este in Romania de cinci ani. Impreuna cu sotul ei, omul de afaceri Alon Peled, au pus bazele holdingului Mentor Group, cu subsidiarele: Mentor Finance, Mentor Banking, Mentor Energy, Mentor Invest, Mentor Pro Market, Mentor Media Group si Mentor Gaming. La inceput, afacerile companiei s-au concentrat pe dezvoltarea de software, insa apoi s-au extins pe toate celelalte domenii.

Peled crede ca, de-a lungul istoriei, in orice industrie, o data la zece ani, se declanseaza o criza, provocata de o suprasaturare a pietei. Prima data cand a trebui sa faca fata unei crize a fost in anul 2001, in Israel. Atunci balonul pietei high tech a explodat in Statele Unite, lucru ce a afectat dramatic si piata din Israel.

„Abia imi lansasem prima companie, specializata in cursuri de marketing si vanzari, cand piata a fost lovita de o criza locala. Am simtit ca lumea se sfarseste, am vazut cum pierd tot. Insa, in acel vartej, am avut o sclipire: am lansat un nou concept, care nu exista in Israel - training-uri de recalificare pentru oamenii ramasi fara slujbe. Acesti oameni aveau nevoie de training pentru a-si spori abilitatile in vanzari, intrucat ei trebuiau sa se vanda pe ei din nou, pe piata muncii.

A fost un succes instant, a trebuit sa angajez mai multi oameni, programul era unul nebun, antrenam mii de oameni. Insa, in cateva luni, piata a inceput sa isi revina, dezvoltarile si-au reluat cursul, iar in doi ani totul se terminase, oamenii nu mai aveau nevoie astfel de cursuri. Am inteles astfel ca trebuie sa gasim mereu solutii si metode noi. La fel si in Romania: trebuie sa profiti atat de vremurile bune, cat si de cele grele”, a incheiat Osnat Peled.











Inapoi la articol

Setari Cookie-uri