Taxa pe lux, ca si adoptata

Taxa pe lux, ca si adoptataLegea privind taxa de solidaritate, supranumita si taxa pe lux, a fost adoptata marti, pe articole, de Camera Deputatilor, care este decizionala, si urmeaza sa intre la vot final, noteaza Finantistii.ro.

Legea prevede ca, pentru o perioada de trei ani, persoanele fizice romane, care detin bunuri imobile in proprietate, precum si bunuri mobile constand in mijloace de transport aerian, naval si terestru, a caror valoare inidividuala este mai mare 1.000 de euro si valoarea insumata a acestora este mai mare de 900.000 de euro vor achita, anual, o taxa de solidaritate in cuantum de 1,25% din valoarea totala a acestora, care se face venit la bugetul de stat.

Hidroelectrica, catre "baietii destepti": De la 1 mai avem din nou energie ieftina

Hidroelectrica, catre "baietii destepti": De la 1 mai avem din nou energie ieftinaHidroelectrica a notificat partenerii din contracte ca la 1 mai va inceta situatia de forta majora, activata la sfarsitul lunii septembrie 2011 din cauza secetei, si va putea livra electricitatea "dupa programul normal".

Conditiile hidrologice s-au imbunatatit in ultima perioada atat pe Dunare, cat si pe raurile interioare, precizeaza Money.ro

Cum poti sa donezi bani fara sa te coste nimic

Cum poti sa donezi bani fara sa te coste nimicPuteti ceda 2% din impozitul pe venit in scopuri caritabile, trimitand prin posta formularele puse la dispozitie pe anaf.ro.

Fie ca sunteti angajat cu carte de munca, fie ca aveti venituri din activitati independente, puteti dona 2% din impozitul de 16% care se aplica asupra venitului unor entitati nonprofit sau lacasuri de cult, scrie Evenimentul.

Sunt zeci de mii de organizatii pe care le puteti ajuta, fie ca este vorba despre ingrijirea copiilor, a batranilor, despre sanatate, protectia animalelor sau a mediului.

Dividende tot mai mari la Fondul Proprietatea

Dividende tot mai mari la Fondul ProprietateaActionarii FP vor discuta azi acordarea unui dividend brut de 0,03854 lei/actiune pe 2011, aproape dublu fata de cel pe 2010, informeaza Adevarul.

Convocatorul comun al adunarilor generale ordinare si extraordinare ale actionarilor Fondului Proprietatea (FP), evenimente programate sa se desfasoare in aceasta dimineata la Bucuresti, prevede acordarea unui dividend pe 2011 in valoare bruta de 0,03854 lei/actiune. In 2010, valoarea dividendului era de 0,01413 lei/actiune, iar pentru anii 2009 si 2008 au fost cumulate dividendele, valoarea totala a acestora fiind de 0,0816 lei/ actiune.

La revedere Dacia Logan

La revedere Dacia LoganLogan 2 intra pe ultima suta de metri. Dacia Logan, "pariul nebun" al lui Louis Schweitzer, din gama caruia s-au produs peste 1,5 milioane de unitati in opt ani, care a adus francezilor venituri de aproape 15 mld. euro si care a dus Dacia la 8% din exporturile Romaniei, se pregateste sa devina istorie, scrie ZF.ro.