Facultatile care iti pot da sansa unui salariu de 3.000 de euro pe luna, in Romania!

Facultatile care iti pot da sansa unui salariu de 3.000 de euro pe luna, in Romania!Specialistii in HR o spun de mult: unele dintre cele mai mari salarii din Romania se dau in companiile IT, care cauta specialisti in informatica, scrie Capital.

In astfel de conditii, alegerea unei facultati cu profil IT pare una desteapta.

Codul Muncii vireaza iar spre stanga.

Codul Muncii vireaza iar spre stanga.Guvernul discuta cu sindicatele modificarea legislatiei muncii. Un act normativ promovat de BNS are toate sansele sa fie adoptat, noteaza Finantistii.

Chiar daca s-a implinit abia un an de cand Codul Muncii a fost modificat, este adus din nou in discutie pentru schimbari substantiale.

Strainii mizeaza pe siderurgia romaneasca

Strainii mizeaza pe siderurgia romaneascaIn timp ce companii precum Nokia si Mercedes fug de Romania in tari cu mai multe facilitati, producatorii de otel fac investitii semnificative pe piata autohtona, precizeaza Adevarul.

Romania este o tara care atrage atentia investitorilor, dar nu reuseste mereu sa o pastreze.

Adrian Lupsan: Politizarea subiectului privatizarilor prin bursa alunga investitorii

Adrian Lupsan: Politizarea subiectului privatizarilor prin bursa alunga investitoriiInvestitorii straini sunt alungati, practic, prin politizarea anumitor subiecte, mult prea sensibile pentru economia nationala, este de parere Adrian Lupsan, vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Domnia sa a reactionat, astfel, la sirul de gafe facute de guvernanti, saptamana trecuta, desi, la preluarea mandatului, noul Guvern a transmis semnale de incredere investitorilor, spunand ca va continua programul de listari ale companiilor de stat, relateaza Bursa.

Taxa auto revine sub o noua forma

Taxa auto revine sub o noua formaGuvernul vrea sa schimbe din nou taxa auto. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca taxa va fi revizuita tinand cont de normele europene si de faptul ca in Romania sunt 6 milioane de oameni aflati in pragul saraciei, scrie Dailybusiness.

Potrivit expertilor, autoritatile romane au o singura varianta pentru a respecta legislatia auto - introducerea impozitului in functie de nivelul de poluare.