Blejnar s-a prezentat la DNA pentru a da detalii despre persoanele care il invoca in convorbiri telefonice, interceptate de anchetatori, potrivit Mediafax.

Senatorul Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu ca intervine la seful ANAF, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge sa renunte la atitudinea negativa a acestuia fata de Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, potrivit procurorilor.

Concret, in 24 iulie 2010 senatorul PDL Mircea Banias s-ar fi angajat, la cererea expresa a lui Eugen Bogatu, ca va interveni pe langa presedintele Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge sa renunte la atitudinea negativa a acestuia fata de Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, membru la randul sau in grupul infractional organizat din care faceau parte Banias si Bogatu.

Tot atunci, Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu sa intervina pe langa Iulian Tudor si ministrul Transporturilor ("doamna"), Anca Boagiu, "pentru o chestiune de afaceri discutata anterior de cei doi".
Numele sefului ANAF Sorin Blejnar este invocat intr-o discutie dintre doi inculpati in dosarul coruptiei din Portul Constanta pe tema intentiei lui Sunai Cadar de a se retrage din "grupul infractional organizat", din cauza "disidentelor interne", sustin anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Discutia a avut loc in 24.12.2010, intre Tudoran Dragos Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanta, si Liviu Bratu, adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea. In acest context, cei doi spun ca Liviu Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, ar urma sa discute cu Blejnar "acolo", "pe 26".

"In perioada indicata, atat inculpatul Durbac Liviu Adrian, cat si presedintele aNAF Sorin Blejnar, s-au gasit in SUA", noteaza anchetatorii.

Prezentam integral discutia dintre Tudoran Dragos Iulian si Liviu Bratu pe acest subiect:

Citeste si:

“T.D.I.: Ma. Ideea e ca isi joaca o carte asta (n.r. – CADIR SUNAI). Cica nu se mai face restructurarea ca au primit aviz negativ de la Justitie a doua oara.(...)
T.D.I.: Si acum el zice “mai, nu, eu m-am saturat de toate frecusurile astea, nu stiu ce, eu vreau sa ma retrag”.
T.D.I.: (…) Face toata chestia asta ca sa-si pastreze postul.
B.L.: Sa-si pastreze functia.
T.D.I.: Ca n-a fost bine… A fost bine, se puta si mai bine, nu stiu ce tot zicea el acolo, vrea sa se retraga si din Container Clearance Services si Dolce Vita, stii?
(...)
Dar sa ramana el, sa faca el aici. Cred. Asta vreau, stii? Adica sa ne rupem cumva, stii?
(...)
Ca s-a saturat de toate frecusurile astea, ca el incearca sa faca ceva si ca e interpretat gresit, ca are nustiu ce razboi cu nu stiu cine si... Intelegi? N-a zis nimci de Brigada.
B.L.: OK. Vorbesc eu si cu Jupanu’, acolo.
T.D.I.: Da.
B.l.: Daca avem acceptul, il sunam pe ala, peste mari.
(...)
B.L.: Ce a zis, ca se intalneste cu astalaltul?
T.D.I.: Ti-am zis, nu, se intalneste si cu, a, cu Sorin si cu….
B.L.: Cine se intalnesc?
T.D.I.: Cowboy-ul (n.n. – DURBAC LIVIU) se intalneste cu Sorin (n.n. – SORIN BLEJNAR) acolo?
B.L.: Da, da.
T.D.I.: A! A pelcat si Sorin colo?
B.L.: Da, pe 26, nu stiu cat zicea.”

In acest dosar au fost emise 29 de mandate de arestare, iar senatorul PDL Mircea Banias este cerecetat in stare de libertate, avand interdictie de a parasi tara.

Totodata, Tudoran Dragos Iulian este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, cumparare de influenta, complicitate la trafic de influenta, in forma continuata si dare de mita.

Liviu Bratu este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup. Durbac Liviu Adrian este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup.

In sarcina lui Sunai Cadir, director al Directia Regionala de Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Constanta, s-a retinut infractiunea de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup.

Sambata noaptea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis prelungirea, cu 30 de zile, a mandatelor emise pe numele inculpatilor arestati in acest caz.