In timp ce imi pun capelina, halatul si protectiile din plastic pentru pantofi – nu sunt medic, dar ma simt ca unul, mai ales ca Adrian Cocan, manager de dezvoltare in cadrul companiei Agroserv Mariuta, a folosit de mai multe ori sintagma ”sala de operatie” si urmeaza sa vizitam proaspat inaugurata fabrica de produse lactate a companiei Agroserv Mariuta, o investitie de cinci milioane de euro, din care 2,462 milioane de euro fonduri europene obtinute prin Programul National de Dezvoltare Rurala – ma gandesc la intalnirea de anul trecut cu Nicusor Serban, cel care a pus bazele afacerii acum mai bine de un sfert de secol si cu ginerele sau, Adrian Cocan. In iulie 2017, fabrica era o cladire realizata doar pe jumatate.

”Peretii sunt din panouri cu spuma rezistenta la foc, plastifiate pentru industria alimentara, interiorul spatiului de productie va fi camera curata. Tavanul este inclinat pentru a nu permite condensului sa se scurga spre produs, o sa avem un sistem de ventilatie care usuca sala. Pe jos o sa avem un mortar epoxidic care are calitatile inoxului. Avem prevazut in proiect sistem de ventilatie si de climatizare pentru camerele de maturare care pastreaza temperatura, umiditatea si inclusiv fac inseminare de mucegaiuri nobile in camera respectiva, o solutie luata la cheie din afara”, detalia, acum aproape un an, Adrian Cocan, manager Laptaria cu caimac.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont