Premierul Victor Ponta si prim-ministrul francez Jean-MarcAyrault au testat la Titu un prototip al automobilului electric Renault ZOE, masina fiind condusa de oficialul francez, iar Ponta ocupand locul din dreapta soferului si spunand ca se simte bine ca si copilot cu "pilotii in care am incredere".

Ei au testat masina dupa ce au vizitat centrul tehnic Renault de la Titu, scrie Mediafax.

Intrebat cum s-a simtit ca si copilot al premierului francez, Ponta a spus, razand, ca se simte foarte bine ca si copilot cu "pilotii in care am incredere".

Premierul Ponta a apreciat calitatea masinilor produse de Renault si a mentionat in special rezistenta automobilului Logan, aratand ca, la un moment dat, s-a rasturnat cu un Logan care a rezistat insa impactului.

Automobilului electric de oras Renault ZOE este disponibil in Franta din luna martie.

Renault Technologie Roumanie a deschis in septembrie 2010 centrul tehnic de testari auto de la Titu, amplasat pe o suprafata de 350 hectare cu o investitie de 166 milioane euro.

In cadrul centrului sunt realizate incercari pe vehiculele si componentele mecanice ale grupului francez Renault.

Unitatea de la Titu cuprinde 100 de bancuri de incercari care simuleaza conditii de functionare extreme, precum rezistenta la frig, expunerea la soare sau conditii de ploaie. Pentru a analiza comportamentul vehiculelor, centrul este dotat cu zece tipuri de piste, desfasurate pe o lungime totala de 32 kilometri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
LIVE: Trece Guvernul Ludovic Orban? Doar doua voturi fac diferenta