Loc 10: Rompetrol Downstream - Romania

Loc 10: Rompetrol Downstream - Romania

Rompetrol Downstream, parte a grupului kazah de petrol si gaze KazMunayGas International (KMG), a inregistrat anul trecut venituri in crestere cu 8,75% la 2,12 mld. euro si un profit net de 9,5 milioane euro, rezultate care au adus compania in top 10 cele mai mari din Europa de Sud Est.

Compania opereaza peste 1.100 de puncte de distributie a carburantilor in 7 tari, sub marcile Rompetrol si Dyneff, in Romania, Franta, Spania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, Ucraina.

Loc 9: Naftna Industrija Srbije - Serbia

Loc 9: Naftna Industrija Srbije - Serbia

Naftna Industrija Srbije (NIS), companie din Serbia care exploreaza, produce si rafineaza, vinde si distribuie o gama de produse petroliere, a terminat anul 2014 cu venituri de 2,16 miliarde euro si un profit de 253 milioane euro, ceea ce plaseaza firma pe locul 9 in regiune.

Loc 8: Aurubis Bulgaria

Loc 8: Aurubis Bulgaria

Aurubis Bulgaria, cel mai mare producator de cupru din Europa si lider global in reciclarea cuprului, este pe locul 8 in regiune cu venituri de 2,37 miliarde euro si un profit net de 61 milioane euro in 2014.

Sursa foto: Inozemtsev Konstantin / shutterstock.com

Loc 7: Rompetrol Rafinare - Romania

Loc 7: Rompetrol Rafinare - Romania

Rompetrol Rafinare (RRC), parte a grupului KMG International, a raportat anul trecut venituri de 3 miliarde de euro si pierderi de 239 milioane euro. Compania este pe locul 7 in topul celor mai mari companii din regiune.

Loc 6: OMV Petrom Marketing - Romania

Loc 6: OMV Petrom Marketing - Romania

OMV Petrom Marketing este pe locul 6 in topul celor mai mari companii din Europa de Sud Est cu venituri de 3,23 miliarde de euro si un profit de 68 de milioane euro inregistrat anul trecut.

Sursa foto: OMV, Shutterstock

Loc 5: INA - Croatia

Loc 5: INA - Croatia

INA, companie petroliera din Croatia, cu venituri de 3,321 miliarde euro si un profit de 82 milioane euro in 2014 este pe locul 5 intr-un clasament al celor mai mari firme din regiune.

Sursa foto: Tupungato / shutterstock.com

Loc 4: Petrol - Slovenia

Loc 4: Petrol - Slovenia

Petrol, furnizor de produse petroliere in Slovenia, a inregistrat anul trecut venituri de 3,327 miliarde euro si un profit net de 41 de milioane euro, fiind pe locul 4 in regiune in clasamentul celor mai mari companii.

Loc 3: Lukoil Neftochim Burgas - Bulgaria

Loc 3: Lukoil Neftochim Burgas - Bulgaria

Lukoil Neftochim Burgas, cea mai mare rafinarie din Europa de Sud-Est, a inregistrat anul trecut venituri de 3,33 miliarde euro si o pierdere de 272 milioane euro fiind a treia cea mai mare companie din regiune.

Loc 2: OMV Petrom - Romania

Loc 2: OMV Petrom - Romania

OMV Petrom, producator de titei si gaze, este pe locul 2 in Europa de Sud-Est in topul celor mai mari companii, cu venituri de 4,14 miliarde euro si un profit net de 409 milioane euro.

Sursa foto: Sursa foto: OMV, Shutterstock

Loc 1: Automobile-Dacia

Loc 1: Automobile-Dacia

Romania este din ce in ce mai profitabila pentru Automobile-Dacia care a devenit pentru prima data cea mai mare companie din sud-estul Europei detronand gigantul OMV Petrom. Veniturile constructorului roman de automobile au urcat anul trecut cu 2% la 4,24 miliarde de euro, iar profitul net a crescut la 82 de milioane de euro.