Producatorul german de automobile Volkswagen a oferit, marti, lucratorilor de la uzina Forest Bruxelles posibilitatea de productie de masini Audi, din 2009. Directorul tehnic al uzinei Volkswagen de la Forest Bruxelles, Norbert Steingraeber, a declarat, dupa intalnirea cu sindicatele, ca este optimist referitor la reusita proiectului. "Proiectul Audi este nou. Sunt increzator ca va fi o reusita", a spus Steingraeber, potrivit NewsIn.

Cel mai mare constructor european de automobile a declansat stare de soc, in Belgia, dupa anuntul de stoparea productiei la fabrica belgiana a Golfului, cel mai bine vandut model de automobil si concedierea a patru mii de salariati.

Steingraeber a declarat ca productia anuala a numarului de o suta de mii de masini Audi ar putea reduce numarul concedierilor facute la uzina belgiana. Anuntul concedierilor a determinat greva de peste zece zile a muncitorilor de la Bruxelles. Sindicatele spera sa organizeze sambata la Bruxelles, o demonstratie la care sa participe 50 de mii de persoane.

Citeste si:

Premierul belgian, Guy Verhofstadt si conducatorul Audi, MartinWinterkorn, urmeaza sa discute, vineri, proiectul, au declarat reprezentanti sindicali, citati de Reuters.

Verhofstadt criticase, saptamana trecuta, decizia Volkswagen privind concedierea a patru mii de salariati, calificand-o ca "bazata pe interese nationale". Premierul belgian isi declarase si scepticismul referitor la posibila razgandire a conducerii companiei referitor la decizia luata.