VW ofera muncitorilor de la Forest Bruxelles posibilitatea de a produce masini Audi

Producatorul german de automobile Volkswagen a oferit, marti, lucratorilor de la uzina Forest Bruxelles posibilitatea de productie de masini Audi, din 2009. Directorul tehnic al uzinei Volkswagen de la Forest Bruxelles, Norbert Steingraeber, a declarat, dupa intalnirea cu sindicatele, ca este optimist referitor la reusita proiectului. "Proiectul Audi este nou. Sunt increzator ca va fi o reusita", a spus Steingraeber, potrivit NewsIn.

Cel mai mare constructor european de automobile a declansat stare de soc, in Belgia, dupa anuntul de stoparea productiei la fabrica belgiana a Golfului, cel mai bine vandut model de automobil si concedierea a patru mii de salariati.

Steingraeber a declarat ca productia anuala a numarului de o suta de mii de masini Audi ar putea reduce numarul concedierilor facute la uzina belgiana. Anuntul concedierilor a determinat greva de peste zece zile a muncitorilor de la Bruxelles. Sindicatele spera sa organizeze sambata la Bruxelles, o demonstratie la care sa participe 50 de mii de persoane.

Premierul belgian, Guy Verhofstadt si conducatorul Audi, MartinWinterkorn, urmeaza sa discute, vineri, proiectul, au declarat reprezentanti sindicali, citati de Reuters.

Verhofstadt criticase, saptamana trecuta, decizia Volkswagen privind concedierea a patru mii de salariati, calificand-o ca "bazata pe interese nationale". Premierul belgian isi declarase si scepticismul referitor la posibila razgandire a conducerii companiei referitor la decizia luata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri