Deputatul PNL Florin Roman a dat publicitatii un raspuns primit de la Ministerul de Finante la o interpelare a sa in care se precizeaza ca statul roman a colectat 5,8 miliarde de lei prin aplicarea supraaccizei la carburanti din septembrie 2017 incoace. Desi teoretic banii ar fi trebuit pusi intr-un fond separat, special pentru finantarea infrastructurii rutiere, acestia au fost trimisi la bugetul de stat.


”5.848,9 milioane lei este suma colectata de statul roman prin introducerea supraaccizei la carburanti, din septembrie 2017 si pana in prezent. Este raspunsul oficial la o interpelare adresata ministrului Finantelor Publice. La momentul introducerii supraaccizei la carburanti, guvernul PSD dadea asigurari ca acesti bani vor fi colectati intr-un fond distinct, cu destinatie speciala pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere. Asa cum ne-a obisnuit guvernarea PSD, totul a fost o minciuna. Din banii colectati pentru supraacciza s-ar fi putut construi circa 80 de km de autostrada”, a afirmat Florin Roman.

Deputatul a reclamat faptul ca Ministerul Finantelor a evitat sa dea un raspuns clar daca banii au fost directionati catre infrastructura, limitandu-se sa precizeze ca figureaza in buget la sumele incasate din accize.

”Asadar, banii din supraacciza au mers in bugetul general din care s-au platit salarii si pensii nesustenabile, doar pentru ca PSD sa se poata lauda ca “a dat si altii au taiat”. Este un nou exemplu major de minciuna a romanilor, tepuiti de guvernarea PSD”, sustine liberalul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri