Deputatul PNL Florin Roman a dat publicitatii un raspuns primit de la Ministerul de Finante la o interpelare a sa in care se precizeaza ca statul roman a colectat 5,8 miliarde de lei prin aplicarea supraaccizei la carburanti din septembrie 2017 incoace. Desi teoretic banii ar fi trebuit pusi intr-un fond separat, special pentru finantarea infrastructurii rutiere, acestia au fost trimisi la bugetul de stat.


”5.848,9 milioane lei este suma colectata de statul roman prin introducerea supraaccizei la carburanti, din septembrie 2017 si pana in prezent. Este raspunsul oficial la o interpelare adresata ministrului Finantelor Publice. La momentul introducerii supraaccizei la carburanti, guvernul PSD dadea asigurari ca acesti bani vor fi colectati intr-un fond distinct, cu destinatie speciala pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere. Asa cum ne-a obisnuit guvernarea PSD, totul a fost o minciuna. Din banii colectati pentru supraacciza s-ar fi putut construi circa 80 de km de autostrada”, a afirmat Florin Roman.

Deputatul a reclamat faptul ca Ministerul Finantelor a evitat sa dea un raspuns clar daca banii au fost directionati catre infrastructura, limitandu-se sa precizeze ca figureaza in buget la sumele incasate din accize.

”Asadar, banii din supraacciza au mers in bugetul general din care s-au platit salarii si pensii nesustenabile, doar pentru ca PSD sa se poata lauda ca “a dat si altii au taiat”. Este un nou exemplu major de minciuna a romanilor, tepuiti de guvernarea PSD”, sustine liberalul.

Citeste si:
Plafonarea pretului carburantilor, analizata de Consiliul Concurentei
Eugen Teodorovici are in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Eliminarea accizei la carburanti va fi discutata in Guvern